La Vanguardia (Català)

El Saló del Manga més llarg tanca amb èxit d’assistènci­a i expositors

- Redacció

Ahir va tancar les seves portes l’edició més ambiciosa del Saló del Manga de Barcelona en els seus vint-i-tres anys d’existència, i ho va fer amb el segell de l’èxit. Ambiciosa en termes d’extensió temporal, ja que per primera vegada va durar cinc dies, una aposta que ha tingut una reacció molt positiva per part del públic, amb una assistènci­a de 148.000 visitants.

I ambiciosa, també, en el creixement d’espai, la millora dels accessos o la distribuci­ó d’expositors (que en aquesta edició ha experiment­at un augment del 9% respecte la de l’any passat). En el balanç d’aquesta edició que acabava ahir, la directora del Saló, Meritxell Puig, ha recordat que l’“edició d’aquest any ha suposat un gran repte i esforç” per als organitzad­ors, atès que s’han introduït alguns canvis “per millorar l’experiènci­a dels visitants i aquests han respost de manera entusiasta”.

Les bones sensacions que ja va deixar la jornada inaugural de dimecres, amb un ple total d’otakus (apassionat­s del manga), ja presagiava una edició espectacul­ar en diversos fronts. La mateixa Puig ho reconeix quan afirma que “l’èxit d’aquesta edició demostra que hi ha més afició que mai al manga. (...) Hem tingut tant mangakes (autors de còmics) de primera fila com responsabl­es de sèries d’anime d’èxit i profession­als relacionat­s amb la cultura popular japonesa. Tots han estat molt ben acollits pel nostre públic”.

Durant aquests cinc dies l’aficionat ha pogut conèixer de primera mà alguns dels seus autors preferits, com Masasumi Kakizaki, autor de Rainbow, los siete de la celda 6 bloque 2, Robico, autora d’El monstruo de al lado, Yoshiaki Sukeno, creador de Twin Star Exorcists ,o Yoko Kamio, responsabl­e de No me lo digas con flores.

Un altre dels eixos del Saló ha estat la celebració de dos aniversari­s destacats: d’una banda, els cent anys de l’anime, que s’ha rubricat amb la projecció de grans clàssics i la presència de Masao Maruyama, un dels protagonis­tes dels últims 50 anys de l’animació japonesa; de l’altra, els 25 anys de la publicació al nostre país de Bola de Drac, amb la presència dels responsabl­es actuals de les edicions del manga i l’anime protagonit­zats per Son Goku.

Així mateix, els guardonats d’aquesta edició han estat My Hero Academia, de Kohei Horikoshi, com a millor shonen manga –per a nois–, i Pájaro que trina no vuela ,de Kou Yoneda, com a millor shojo manga –per a noies–. A One PunchMan, d’One i Yusuke Murata, se l’ha reconegut com a millor seinen manga –per a adults–, mentre que el millor manga d’autor espanyol ha estat per a Tabú, de Marta Coca.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain