La Vanguardia (Català)

L’Espanyol no en té prou amb el bon joc

- Barcelona

És més important competir que jugar bé. Aquesta sentència del futbol a peu de carrer és la que ha de tornar a aplicar-se un Espanyol que s’ha volgut deixar portar molt ràpid per l’ambició del nou-ric oblidant que fa amb prou feines dos anys es trobava en una situació semblant o fins i tot pitjor que la dels rivals inferiors –sobre el paper i sobre el camp– davant els quals ara sucumbeix o no aconseguei­x superar sense arribar a trobar una explicació. Després de tornar a deixar-se portar per la por escènica del Bernabeu i el Camp Nou, sucumbir a casa davant el Leganés i no aconseguir passar de l’empat davant el Llevant, els blanc-i-blaus dissabte van caure a la trampa que els va tendir l’Alabès per cedir els tres punts davant el cuer. Uns resultats que desmereixe­n la batalla de tu a tu que els de Sánchez Flores van brindar al Pizjuán, a Vila-real o a Anoeta, per no parlar de les brillants victòries que l’equip va firmar davant el Celta o el Betis amb una ostentació de bon joc.

“Les notes les posarem al maig, però ara està clar que ens trobarem moltes pedres al camí”, va reflexiona­r després de la derrota de Mendizorro­tza un Quique Sánchez Flores tan satisfet amb el joc del seu equip com molest amb els errors impropis del gol encaixat en el primer minut de joc i l’expulsió d’Hermoso després de caure en una provocació per deixar els seus amb un menys durant més de 45 minuts.

“No podem rebre aquest tipus de gols ni en aquest camp ni davant un rival com a aquest –li va secundar un Pau López que va aconseguir treure de polleguera la fervorosa afició alavesista–. Vam perdre el partit en una jugada ximple. És un resultat molt dolent,

Els blanc-i-blaus tornaran a estar dues setmanes sense jugar per tornar a acumular fins a tres partits en una altra

perquè teníem l’oportunita­t de ficar-nos a la zona alta, l’hem desaprofit­at i ens ha quedat cara de babau. No agrada perdre i menys en les circumstàn­cies en què ho vam fer i davant un rival inferior”.

“Aquest ha estat el partit de fora de casa que més mal ens ha fet, perquè hem jugat partits molt bons –va afegir Víctor Sánchez a la reflexió–. No ens queda cap més opció que tractar de tornar al camí de la victòria a casa davant el València i el Getafe, que seran partits molt diferents”.

No hi ajudarà aquesta muntanya russa d’horaris en què LaLiga ha ficat l’Espanyol, ja que després de la setmana d’aturada, els de Sánchez Flores rebran el València diumenge i tornaran a estar una altra setmana sense jugar per rebre el Getafe en una nova setmana de tres partits: Lliga, Copa i, probableme­nt, de nou Lliga.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain