La Vanguardia (Català)

En el camí correcte

El Barça mostra un altre cop la millor cara i el Joventut culmina una gran reacció

- ALFRED BELLOSTAS

La victòria de divendres davant l’Olympiacos ha situat el FC Barcelona Lassa on era a l’inici de la temporada. Els blaugrana van confirmar ahir la recuperaci­ó a Bilbao, on havien perdut en quatre dels últims cinc partits, i ho van fer amb les senyes d’identitat que ha de tenir aquest equip: caràcter, lluita i un joc veloç i vistós que va deixar el rival sense opció des del primer minut. Molts jugadors van col·laborar en un triomf amb tants punts (104), però entre tots la millor notícia va ser l’aportació d’un Pressey (15m54s en la pista) que serà fonamental com a relleu d’Heurtel (10 assistènci­es). El nord-americà va defensar molt bé i tot i que es va precipitar en algunes passades, va fer un pas més cap a la integració.

Amb Seraphin imparable de sortida (10 punts en 5 minuts) i Hanga infal·lible en el tir (8 p), el Barça va passar per sobre del RETAbet el primer quart (15-29) i va ampliar la renda el segon (3655). Els barcelonis­tes van començar molt bé tots els quarts (36-62 el tercer, el màxim avantatge), cosa que va garantir el triomf malgrat que la defensa no va ser bona després del descans (47 punts dels bilbaïns).

Però això no va tenir importànci­a perquè sempre hi va haver recursos per superar les desconnexi­ons, com el 16-4 del tercer quart. Navarro va aconseguir 12 punts en un festival ofensiu en què l’encert en les cistelles (71%) i en els triples (56%) va ser alt. Curiosamen­t, el percentatg­e dels tirs lliures (57%) no va passar de discret. Un aspecte que cal millorar igual que les faltes en atac.

Dues pròrrogues i victòria. Els jugadors de la Penya van celebrar molt efusivamen­t des del centre de la pista la victòria davant el MoraBanc. Després d’anar perdent durant gran part del partit, l’equip verd-i-negre va aconseguir el triomf quan va acabar el segon temps suplementa­ri. “Bona tarda, i mai més ben dit”, va comentar Diego Ocampo a la sala de premsa. L’alegria estava justificad­a. Per al tècnic, la clau va ser “la fe amb què hem jugat i la lluita de tots els jugadors, sobretot en els mals moments”. Ocampo va destacar el “lideratge de Vidal, no només en anotació (15 p). Juntament amb Richard, va assumir la responsabi­litat quan tot era complicat”.

Malgrat un bon inici (9-2), el Divina Seguros Joventut va anar molt de temps per darrere (2332, 43-55, 66-71) i tenia el partit molt difícil davant un rival que va llançar molts tirs lliures (51, dels quals en va anotar 39) per culpa de les moltes faltes (38) verd-inegres. Però Vidal va ser capaç de forçar la primera pròrroga amb un triple quan faltaven 4 segons (79-79) i Richard (24 p) va tornar a igualar el duel (90-90) robant una pilota. Després, els andorrans dominaven per 94-98, però van encaixar un 9-0 i Badalona va vibrar de nou amb el seu equip.

?? JAVIER ZORRILLA / EFE ?? Un llançament de Séraphin, imparable sota els cèrcols