La Vanguardia (Català)

Sock aparta Carreño del Masters de Londres

-

Jack Sock va conquerir ahir a París el seu primer Masters 1000 , va apartar Pablo Carreño del Masters de Londres i es va guanyar una plaça gràcies al salt que ha fet des de la 24a posició del Race a la novena, l’última que dona accés a la final de l’ATP després de la lesió que ha apartat Stan Wawrinka tot i mantenir-se setè. L’asturià serà el primer de la repesca i podria esdevenir el substitut de Rafa Nadal si no remetessin les molèsties que van portar el balear a abandonar el torneig de París-Bercy.

Sock serà el quart debutant en aquest torneig de mestres al costat d’Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i David Goffin i el primer nordameric­à a participar-hi des que ho fes per última vegada ja fa sis anys Mardy Fish.

“Per mi aquest és un any de novetats: va començar a Roland Garros amb la meva primera quarta ronda en un Grand Slam, ara he guanyat el meu primer Masters 1000 i aquesta serà també la meva estrena al top ten i la meva primera final de l’ATP. Mentiria si digués que fa 18 mesos estava preparat per a tot això, però si treballes passen coses bones i autèntique­s bogeries”, es va felicitar ahir Sock durant la cerimònia de premis parisenca.

Als quatre nous a Londres se’ls sumaran Rafa Nadal –que sortirà del torneig com a número 1 del món faci el que faci o fins i tot si no hi participa–, el sis vegades guanyador Roger Federer, i els repetidors Dominic Thiem i Marin Cilic. Els dos grups de la round-robin en què es disputa el torneig se sortejaran aquest dimecres i la competició començarà diumenge. En aquesta edició, el Masters honrarà llegendari­s campions dels anys 90 i els dos grups en lliça es diran Pete Sampras i Boris Becker.

Sense figures com els lesionats Novak Djokovic, Andy Murray o Stan Wawrinka, aquesta final de l’ATP es presenta com un duel entre la vella guàrdia que represente­n Nadal (31) i Federer (36) i jugadors que demanen pas ja fa anys com Thiem (24) o Dimitrov (26). A ells se’ls suma el més jove d’aquesta edició, un Zverev que als 20 anys va renunciar a ser el primer cap de sèrie del torneig NextGen que es disputarà a partir de demà per donar visibilita­t als tennistes més joves per tal de centrar-se a Londres.

 ?? FRANCOIS MORI / AP ?? Sock, amb el trofeu parisenc
FRANCOIS MORI / AP Sock, amb el trofeu parisenc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain