La Vanguardia (Català)

Amazon confirma l’adaptació televisiva d’‘El senyor dels anells’

- i agències BARCELONA Redacció

Amazon i Warner van confirmar dilluns que portaran l’univers d’El senyor dels anells a la pantalla petita amb la producció d’una sèrie per a la televisió que s’estrenarà en exclusiva a la plataforma Amazon Prime Video l’any 2020. L’anunci arriba després que el gegant de les vendes d’internet ha comprat els drets televisius mundials per a l’explotació de l’obra de l’escriptor britànic J.R.R. Tolkien.

L’acord entre la multinacio­nal de Jeff Bezos, l’històric estudi cinematogr­àfic Warner Brothers, l’editorial Harper Collins i els hereus de l’autor obliga les parts a fer un producte de diverses temporades i preveu la possibilit­at de futures seqüeles. Tot i que no s’han ofert gaires detalls sobre l’acord, a començamen­ts de mes la publicació especialit­zada Variety apuntava que només l’adquisició dels drets de les novel·les, sense comptar els costos de desenvolup­ament i producció de l’espectacle televisiu, es podria situar entre els 200 i els 250 milions de dòlars (entre 170 i 213 milions d’euros). L’obra de Tolkien ja ha estat objecte de moltes adaptacion­s cinematogr­àfiques, com les recents trilogies d’El hòbbit id’ El senyor dels anells, totes dues produïdes per Warner i dirigides per Peter Jackson.

Amb la producció d’aquesta sèrie, Amazon Studios, que passa per un moment molt delicat després que el seu president, Roy Price, va dimitir a mitjans d’octubre arran d’haver-se divulgat que va ser acusat d’assetjamen­t sexual, pretén trobar un producte de masses que consolidi els èxits de crítica que ha aconseguit fins avui, com ara Transparen­t, American Gods, The man in a high castle i Mozart in the jungle.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain