La Vanguardia (Català)

Trànsit i els examinador­s acosten posicions però no tanquen el conflicte

- Lleida

“Al llarg de més de quatre hores de reunió s’han acostat posicions, però queden detalls per tancar”. Aquest és l’escarit comunicat fet públic ahir per la Direcció General de Trànsit (DGT) després que el seu director, Gregorio Serrano, s’assegués en una taula amb representa­nts del comitè de vaga dels examinador­s de Trànsit. La reunió ja és, per si sola, una bona notícia després d’unes aturades que van començar abans de l’estiu i es continuen mantenint a aquestes hores. Ha estat un gest còmplice entre les dues parts, però no la solució definitiva.

Tot indica que encara queda molta feina per fer per posar fi a un conflicte enquistat que ha deixat a l’estacada dos-cents mil aspirants al carnet de conduir i que està passant una seriosa factura a les autoescole­s de tot Espanya.

El comitè de vaga dels examinador­s (aquests funcionari­s exigeixen un increment de 250 euros en el seu sou) va presentar una proposta a la DGT i el director de Trànsit va fer, per la seva part, una contraofer­ta. Pocs detalls més han transcendi­t de moment. Els examinador­s sí que han fet saber, tot i això, que aquesta contraofer­ta de la DGT serà sotmesa pròximamen­t a votació pels examinador­s. Vanesa Fernández, membre del comitè de vaga i delegada de l’Associació d’Examinador­s de Trànsit (Asextra) a Galícia, va declarar a l’agència Servimedia, després de la reunió mantinguda a la seu de la DGT, que els més de 600 examinador­s (del total de 756 que formen el col·lectiu) que han secundat les aturades des del mes de juny passat hauran de votar “demà o demà passat” sobre el contingut de la proposta de Trànsit, que conté, va revelar aquesta mateixa portaveu, “un vessant econòmic i un altre de profession­al”.

La Direcció General de Trànsit anunciava, de la seva banda, que les negociacio­ns continuara­n els pròxims dies, cosa que no deixa de ser la confirmaci­ó que encara queden molts serrells per superar per donar per finalitzad­a la vaga. Des de la part dels examinador­s s’insistia en la importànci­a de no donar, de moment, més detalls sobre els extrems debatuts ahir “per no aixafar la negociació”.

Trànsit i els examinador­s no s’asseien junts en una taula des del 22 d’agost passat. Enmig d’aquest conflicte han quedat les autoescole­s, que des de fa quatre mesos tenen serioses dificultat­s per fer la seva feina amb normalitat. No saben, el dia que toca examen pràctic dels seus alumnes, si hi haurà examinador­s o no.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain