La Vanguardia (Català)

Carreño, artista convidat

L’asturià substituir­à Nadal i haurà de doblegar Thiem i Dimitrov per avançar a semifinals

- RAMÓN ÁLVAREZ

Pablo Carreño ha passat d’un dia per l’altre d’exercir d’espàrring de Rafa Nadal en la preparació per al seu debut al Masters de Londres contra Goffin a substituir-lo sobre la pista de l’O2 Arena londinenc. L’asturià coneixia de primera mà les molèsties que tenia el número 1 del món, tot i que un cop el balear va decidir saltar a la pista no creia que li acabaria arribant la possibilit­at de disputar la seva primera final de l’ATP com a primer reserva del quadre. S’estrenarà aquesta nit (21 h) contra Thiem i jugarà el seu segon i últim partit de la Round Robin contra Dimitrov. Com que arrossega la derrota de Nadal, haurà de guanyar-los a tots dos per entrar a semifinals.

“Els darrers anys el primer reserva ha tingut l’oportunita­t de jugar i, per descomptat, jo vinc amb ganes de debutar en aquest gran torneig –assegurava Carreño el primer dia de competició–. Jo estic preparat. Si s’escau l’ocasió seré a la pista passant-ho bé i donant el màxim”. Amb els focus posats en els vuit participan­ts, va haver de ser l’Acadèmia Juan Carlos FerreroEqu­elite, lloc d’entrenamen­t de l’asturià, la que donés veu a l’aspirant mitjançant una entrevista que només van difondre alguns webs. Ahir tots els mitjans el perseguien i pregonaven anècdotes de la seva vida, com els episodis de somnambuli­sme.

A 26 anys, Carreño debuta al Masters després de completar el millor any de la seva carrera, amb un balanç de 36 victòries i 24 derrotes que li han permès pujar per primera vegada al top 10, per més que el seu objectiu quan va començar la temporada no era cap altre que mirar de remuntar deu posicions per entrar al top 20. “Ser reserva a Londres ja és un premi a tota la temporada que he fet, sens dubte la millor de la meva carrera, i tant de bo n’arribin moltes més com aquesta”, deia abans de marxar a Londres i després de veure com Sock el feia fora del quadre proclamant-se campió al Masters 1.000 de París. “Que em substituei­xi un bon amic com en Pablo és una bona notícia –va dir Nadal sobre el seu substitut després d’anunciar l’adeu–. Ell esperava no jugar i ara li tocarà fer-ho. Espero que estigui preparat i que faci un bon paper”. Aquest serà el repte de l’asturià després d’un final de temporada irregular.

Carreño va iniciar l’any sense gaire brillantor, tot i que a la gira americana de terra, la seva superfície, ja va ser semifinali­sta a Buenos Aires i São Paulo i finalista a Rio, on va caure precisamen­t contra Thiem. Una bona ratxa que va mantenir a Indian Wells, on l’asturià va ser semifinali­sta. Assolit el top 20 i després de diversos tornejos irregulars que el van fer tornar a retrocedir, l’asturià va guanyar el títol d’Estoril després de deixar pel camí terrícoles com Robredo, Almagro i Ferrer. És el tercer torneig del seu palmarès.

A Roland Garros una lesió als abdominals el va apartar a semifinals quan s’enfrontava a Nadal. Abans havia doblegat Dimitrov i Raonic. Ja recuperat, una lesió en un dit va tornar a frenar la seva evolució i es va quedar a les semifinals del US Open, tot i que va entrar en l’anhelat top 10 i la possibilit­at de jugar a Londres es va fer per primera vegada real. Només la va frustrar el sensaciona­l final de campanya de Sock, que ahir va aconseguir la primera victòria d’aquesta final contra Cilic. En aquesta segona oportunita­t Carreño ha de demostrar que el mal tancament de campanya –des que va caure a Nova York el seu marcador de victòries i derrotes va 1-5– és només un record.

 ?? JULIAN FINNEY / GETTY ?? El suís Roger Federer va segellar ahir a la nit el pas a semifinals després de derrotar l’alemany Alexander Zverev per 7-6, 5-7 i 6-1
JULIAN FINNEY / GETTY El suís Roger Federer va segellar ahir a la nit el pas a semifinals després de derrotar l’alemany Alexander Zverev per 7-6, 5-7 i 6-1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain