La Vanguardia (Català)

ACS va guanyar 603 milions fins al setembre impulsada per Hochtief

El grup constructo­r i de serveis redueix el seu deute un 48,5%, fins a 1.416 milions

- Madrid

ACS va guanyar 603 milions fins al setembre, un 5,8% més que el mateix període de l’any passat. Aquests resultats de la companyia que presideix Florentino Pérez responen al fet que la seva filial alemanya Hochtief ha aportat 217 milions, gairebé un 35% més que el mateix període de l’any passat. Les vendes del grup constructo­r i de serveis s’han situat en 25.758 milions, un 10,2% més, i la cartera se situa en 65.309 milions, un 5,1% més.

Al contrari, el deute net s’ha reduït un 48,5%, fins a 1.416 milions. Això suposa que el palanqueja­ment financer del grup se situa en 0,6 vegades l’ebitda (benefici brut d’explotació) anualitzat, quan el setembre del 2014 el seu deute era 2,3 vegades l’ebitda, ja que va assolir la quota més alta, quan va arribar a 5.872 milions.

Per vendes, Espanya representa un 13%, tot i que el principal mercat de la constructo­ra continua sent Amèrica del Nord, que suposa un 44% del total.

Amb aquests resultats, el conseller delegat d’ACS, Marcelino Fernández Verdes, va explicar ahir en una conferènci­a amb els analistes que la companyia complirà amb els objectius marcats per al 2017, exercici per al qual es va proposar elevar les seves vendes el 10% i incrementa­r el benefici comparable entre el 8 i el 10%.

“Estem ben posicionat­s per créixer i beneficiar-nos de les noves oportunita­ts en els propers anys”, va assenyalar l’executiu.

Fernández Verdes, artífex de la contraopa per Abertis, no va fer cap menció a aquesta operació, que està pendent que sigui aprovada per la CNMV. ACS a través de la seva filial alemanya ofereix en metàl·lic 18,76 euros per acció de la concession­ària espanyola, la qual cosa representa 2,2 euros més que l’oferta inicial d’Atlantia de 16,5 euros per títol.

I tornant a la presentaci­ó de resultats, el directiu va ressaltar que existeix “una millora del negoci de la construcci­ó a Espanya”, on les vendes van pujar els primers nou mesos un 7,2%, fins als 880 milions d’euros.

Dels 603 milions que la companyia va obtenir de benefici, un total de 282 milions provenen de la divisió de construcci­ó; 252 milions de la divisió de serveis industrial­s i 30 milions de l’àmbit de serveis. Els 40 restants s’han originat en la corporació. La nota de premsa recull que l’activitat de construcci­ó creix un 28,3% “recolzada en l’evolució de Hochtief i les seves filials, la contribuci­ó del qual al benefici consolidat del grup augmenta en un 35%”. El benefici de l’àmbit de serveis industrial­s va créixer un 4,7% per l’impuls de la divisió internacio­nal i el repunt del mercat espanyol. Mentre que serveis puja un 40% per la contribuci­ó de la filial Clece i les plusvàlues de la venda de Sintax en el primer trimestre.

La companyia espera que la CNMV aprovi el seu fullet d’opa sobre Abertis per frenar la italiana Atlantia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain