La Vanguardia (Català)

Cellnex guanya fins al setembre 33 milions, un 5,7% menys que el 2016

- Agències

L’operador d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions Cellnex Telecom va obtenir un benefici net de 33 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, un 5,7% menys que el 2016. La companyia atribueix aquest descens en els guanys a les amortitzac­ions més grans i els costos financers associats al creixement del grup. “Com que creixem, ens endeutem, i això comporta més costos financers”, va manifestar a Efe el director financer de Cellnex, José Manuel Aisa.

Mentrestan­t, el resultat brut d’explotació de Cellnex va augmentar en aquest període un 24,5%, fins als 259 milions d’euros, i els ingressos es van incrementa­r fins al setembre un 11,3%, assolint els 579 milions. Després que les accions en borsa de Cellnex caiguessin un 3% a inicis de la jornada, es va recuperar en part al tancament de la sessió fins a registrar un descens del 0,5%.

La previsió de la companyia és tancar l’exercici 2017 amb un benefici similar al del 2016, quan va guanyar 40 milions, i un ebitda proper als 352 milions d’euros, a la banda alta del rang previst. Alhora, el deute net de la companyia ascendeix a 2.090 milions, davant els 1.499 milions de tancament del 2016. Tot i això, Cellnex explica que, a llarg termini, l’endeutamen­t es manté estable, amb un cost mitjà d’aproximada­ment el 2% i, majoritàri­ament, referencia­t a tipus fix.

La societat va destacar així mateix que els emplaçamen­ts en els quals operen han crescut un 29% enfront dels registres de setembre de l’any passat. Les dades reflecteix­en la incorporac­ió d’actius de Bouygues, a França; Shere, als Països Baixos i el Regne Unit; Sunrise, a Suïssa, i Alticom, als Països Baixos.

A més, el consell d’administra­ció de Cellnex Telecom va acordar distribuir un dividend a compte de l’exercici 2017 de 0,044 euros bruts per acció. Després de l’aplicació d’una retenció fiscal del 19%, l’import net per títol que percebran els accioniste­s de l’operador d’infraestru­ctures de telecomuni­cacions serà de 0,03564 euros. El dividend s’abonarà el proper 14 de desembre.

Les vendes van pujar els nou primers mesos de l’any un 11,3%, fins als 579 milions d’euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain