La Vanguardia (Català)

Els ingressos de Vodafone Espanya en un semestre augmenten un 2,4%

- Agències

Vodafone Espanya va ingressar 2.512 milions d’euros en el seu primer semestre fiscal (de l’1 d’abril al 30 de setembre), cosa que suposa, en termes comparable­s, un increment del 2,4% respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Així, l’operadora va destacar que els ingressos per servei es van incrementa­r un 3,6%, fins assolir els 2.326 milions d’euros. Incloent-hi l’efecte del finançamen­t de terminals, els ingressos totals en la primera meitat de l’exercici van augmentar un 3,9% i els ingressos per serveis, un 2,8%. Segons la companyia, aquests registres tenen a veure amb l’augment de la cartera de clients, els nous plans de preus llançats a l’abril i el fort creixement de l’ús dels serveis de telefonia mòbil per part dels turistes. En concret, l’operadora qualifica de “robust” l’augment de clients tant de telefonia fixa com mòbil. En el semestre, el nombre de contractes de mòbil va créixer en 94.000, fins a tancar el total de la cartera amb 11,6 milions.

A més, el resultat brut d’explotació, ebitda, va créixer un 9,9% en el primer semestre de l’any i el marge d’ebitda es va elevar en 2,2 punts percentual­s, fins al 29,9%. Vodafone argumenta que és a causa del creixement dels ingressos i la reducció dels costos comercials i d’operacions que van compensar l’augment dels costos de continguts, els d’interconne­xió de roaming i els costos majoristes d’accés a la xarxa de fibra.

El conseller delegat de Vodafone Espanya, Antonio Coimbra, va assegurar ahir que són “els millors resultats” de Vodafone Espanya en conjunt, des que es va incorporar fa cinc anys.

Entre abril i setembre la companyia s’ha beneficiat de la pujada de clients i l’ús del mòbil dels turistes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain