La Vanguardia (Català)

Un directiu de la Fira es converteix en l’interlocut­or amb el teixit econòmic

- DAVID GUERRERO Barcelona

Una de les tasques més àrdues –i alhora reconegude­s– de Jaume Collboni durant l’any i mig com a tinent d’alcalde d’Empresa va ser la recuperaci­ó dels ponts trencats entre l’Ajuntament de Barcelona i l’empresaria­t local des que Colau va assumir l’alcaldia.

Durant el primer any de govern de BComú es va convertir en un tema apartat de la llista de prioritats. Ara l’alcaldessa no vol repetir l’error i el qualifica de “peça clau” per a l’economia de la ciutat, tot i que algunes fonts sostenen que abans que ell tres candidats van rebutjar l’oferta de l’Ajuntament. Tot i això, la patata calenta no recaurà en cap altre regidor d’un equip de govern amb les agendes sobrecarre­gades. La cartera de Collboni passarà a ser gestionada per Lluís Gómez, amb rang de comissiona­t de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació. El càrrec estarà adscrit a la tinença d’alcaldia de Gerardo Pisarello.

Ada Colau va destacar ahir en la presentaci­ó del nou càrrec públic que “té una llarga trajectòri­a en contacte amb ciutats de tot el món i una gran capacitat per atreure talent i innovació en un sector estratègic per a la ciutat”. Gómez va ser el director de les dues primeres edicions de l’Smart City Expo World Congress, el saló que aquesta mateixa setmana ha atret prop de 19.000 assistents de més de 700 ciutats. Des del 2013 era el responsabl­e de l’estratègia internacio­nal de l’esdevenime­nt, una mena d’ambaixador d’un dels formats amb més èxit dels darrers anys de la Fira de Barcelona. En aquest paper, Gómez ha estat al capdavant de la internacio­nalització del saló sobre ciutats intel·ligents en llocs com Casablanca (Marroc), Puebla (Mèxic), Buenos Aires (Argentina) i Kyoto (Japó), entre d’altres. La seva feina l’obligava a negociar i parlar constantme­nt amb tota mena d’actors empresaria­ls i a buscar aliances entre el sector públic i el privat.

Anteriorme­nt, durant el període que Jordi Hereu va ser alcalde de Barcelona, Gómez era el director de sectors estratègic­s de l’Ajuntament de Barcelona. En aquells anys de govern socialista Gómez va col·laborar a nivell tècnic en el disseny, promoció i implementa­ció del pla estratègic de mobilitat sostenible i en iniciative­s de ciutat intel·ligent.

Lluís Gómez ha dirigit l’expansió internacio­nal del saló Smart City Expo World Congress

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Ada Colau i Lluís Gómez en la presentaci­ó del nou comissiona­t
ANA JIMÉNEZ Ada Colau i Lluís Gómez en la presentaci­ó del nou comissiona­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain