La Vanguardia (Català)

Streep: “Em vaig haver de fer la morta”

L’actriu revela dos episodis en què va afrontar la violència

- Redacció

Meryl Streep va fer una aparició inesperada en els premis anuals del Comitè per a la Protecció de Periodiste­s, en un acte celebrat dimecres a la nit a Nova York, en què, parlant del paper clau de les dones en el periodisme d’investigac­ió i de les dificultat­s amb què es troben en un ofici reservat fins fa poc als homes, va sorprendre amb un relat sobre la seva pròpia experiènci­a davant la violència física. “Una vegada em vaig haver de fer la morta perquè paressin de pegarme”, va dir la intèrpret, en un discurs recollit pel portal Daily Beast.

En la seva emotiva intervenci­ó, al Grand Hyatt novaiorquè­s, Streep va destacar el paper clau dels periodiste­s per fer front a la tirania i va assegurar, elogiant la professió, que naveguen en un clima “perillós” i “enverinat” per protegir els Estats Units de la demagògia. Va fer menció especial de les dones que es dediquen al periodisme d’investigac­ió, de qui va destacar: “Reconeixem el còctel especial de verí i ridícul que sempre està tenyit d’amenaça sexual que se serveix a les dones, qualsevol dona en qualsevol professió que s’aixeca per dir la veritat”. I va ser en aquest context que va revelar dues experiènci­es que la van canviar: “He tingut algunes experiènci­es amb el terror veritable. Les dues vegades en la meva vida en què em van amenaçar i em vaig haver d’enfrontar a la violència física real vaig aprendre alguna cosa sobre la vida que de cap altra manera no hauria sabut i vaig tenir sort, perquè els meus instints em van ser útils”, va assegurar. “En un cas, em vaig haver de fer la morta perquè paressin de pegar-me. I la segona vegada que em va passar, estaven atacant una dona i em vaig tornar completame­nt boja i vaig anar rere l’home. Preguntin-ho a la Cher, ella hi era. I el pinxo es va escapar, va ser un miracle”.

“Però les dues experiènci­es em van canviar en l’àmbit cel·lular perquè les dones sí que sabem alguna cosa sobre arribar al lloc del perill. Hi arribem en desavantat­ge des de fa mil·lennis i a causa de la nostra vulnerabil­itat anticipem el perill que esperem, estem hiperalert­es. Això és molt útil en el periodisme d’investigac­ió, però també en l’actuació”, va subratllar.

“Les dones, perquè som més vulnerable­s, anticipem el perill; és útil en periodisme i en l’actuació”, afirma

 ?? GRANT POLLARD / AP ?? Streep va defensar el paper de les dones en el periodisme d’investigac­ió, un àmbit més aviat masculí
GRANT POLLARD / AP Streep va defensar el paper de les dones en el periodisme d’investigac­ió, un àmbit més aviat masculí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain