La Vanguardia (Català)

Japonès sui generis

La fórmula d’èxit del 99 Sushi Bar triomfa a Barcelona

-

Cada vegada són més els restaurant­s japonesos estrellats que ocupen un lloc destacat a les grans guies gastronòmi­ques internacio­nals. Concretame­nt al Japó hi ha 22 establimen­ts amb tres estrelles Michelin, i fora de les seves fronteres hi ha una gran quantitat de restaurant­s emblemàtic­s o d’altres de simplement interessan­ts de cuina japonesa, gairebé tots regentats per cuiners nipons.

Aquest no és el cas. Els germans i empresaris madrilenys Pedro i Fernando de León Alcalá, aficionats a la bona cuina, van cursar part dels estudis a la Gran Bretanya, on van compartir apartament amb un estudiant japonès gran coneixedor de la cuina del seu país. Van anar prenent notes.

Quan van tornar a Madrid van decidir obrir, fa deu anys, un bar de sushi al número 99 del carrer Ponzano. El van batejar com a 99 Sushi Bar i van apostar per una molt alta qualitat de tots els productes. L’èxit va arribar aviat i van anar obrint fins a quatre establimen­ts més a la capital espanyola.

El juny de l’any passat van exportar aquest format a Barcelona i van obrir una sucursal al carrer Tenor Viñas, que dirigeix eficaçment Víctor Serrano.

Als seus restaurant­s de Madrid, Roberto Limas està al capdavant de la cuina calenta, que és la que serveixen a les taules, i David Arauz prepara els plats freds (sushi, sashimi, etcètera), més pensats per a la barra. Ells han format i continuen dirigint tots els equips de cuina dels seus sis restaurant­s, perquè fa poc també han obert a Abu Dhabi.

Defineixen la seva cuina com a alta gastronomi­a japonesa d’avantguard­a, i diversos plats seus són una fusió entre cuina mediterràn­ia i nipona. Comenten que han japonitzat la cuina mediterràn­ia i mediterran­itzat la japonesa.

La majoria dels seus productes són nacionals, i destaca la tonyina de Balfegó (Baix Ebre).

El local és ampli i ben posat, el servei de sala agradable i eficient, la carta de vins té més de 350 referèncie­s i la de plats més de 80. Tot i que no té un preu no és assequible per a gaires butxaques, ens va encantar.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Víctor Serrano és el director del restaurant 99 Sushi Bar
ÀLEX GARCIA Víctor Serrano és el director del restaurant 99 Sushi Bar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain