La Vanguardia (Català)

El Barcelona es posa en guàrdia

“El partit més important a Madrid és el de Leganés”, alerta Valverde

- CARLES RUIPÉREZ

“El partit més important que hi ha a la província de Madrid és el nostre”. A menys de 30 quilòmetre­s del Wanda Metropolit­ano, escenari del derbi entre el Madrid i l’Atlètic, hi ha el Municipal de Butarque, un estadi petit i humil, sense les comoditats d’un que acollirà la final de Champions. El Leganés, el seu propietari, només ha jugat dues temporades a Primera en la història. Però allà, sense grans luxes, el Barcelona, líder amb 31 de 33 punts possibles a la Lliga, pot donar un cop al campionat. “Potser no té glamur però cal donar-li tota la importànci­a perquè els punts valen el mateix”, va recordar Ernesto Valverde.

Tants cops pacificado­r, tranquil·litzant l’entorn, aïllant el vestidor i relativitz­ant els obstacles, el tècnic va sorprendre llançant un missatge d’alerta. Valverde va fer posar en guàrdia la plantilla, a la qual vol tenir endollada després de l’aturada de seleccions. “Estem en alerta davant aquesta mena de partits. Especialme­nt l’entrenador, que té l’obligació d’estar alerta. L’any passat es van perdre alguns punts en camps de rivals com el Leganés. I nosaltres fora de casa estem trobant dificultat­s. Ens va costar guanyar l’Alabès, a Girona o a Getafe”, va avisar l’entrenador blaugrana.

Potser perquè pot ampliar la distància al capdavant i no vol perdre ni un mil·límetre del seu avantatge, Valverde va radiografi­ar com mai el Leganés. “El que ens preocupa és que és un rival a qui li fan pocs gols. En els partits de casa només en un han rebut gols i va ser en dos xuts des de fora de l’àrea. És difícil fer-li ocasions. Li veig una semblança al Girona, un equip solidari, que creu en el que fa i és difícil guanyar-lo pel seu entusiasme”.

La de Butarque és la primera de tres sortides complicade­s en vuit dies però el tècnic no vol sentir a parlar ni del Juventus ni del València. “Provo de no especular perquè quan comences a pensar que el partit següent és més important que el d’ara comences a perdre’l”, va dir.

Aquesta màxima es pot aplicar als seus plans a la parella de centrals, ja que Piqué i Umtiti estan advertits de sanció i corren risc de perdre’s l’enfrontame­nt de Mestalla. Amb Mascherano lesionat, Vermaelen ha quedat com a única alternativ­a. A més, Piqué no va viatjar ahir amb la resta de l’expedició per un problema personal i s’incorporar­à aquest matí al grup. “Les circumstàn­cies no es poden preveure i les lesions sorgeixen quan menys t’ho esperes. Però per a això tenim una plantilla llarga i el Barça B per ajudar-nos. Però i tant que confiem en Vermaelen”, va valorar el belga abans de recordar que contra l’Athletic va arribar a cometre

UMTITI I PIQUÉ, ADVERTITS El tècnic reitera que confia en Vermaelen alhora que un motiu personal endarrerei­x Piqué

“l’heretgia” d’alinear dos centrals esquerrans.

Els que tenen dues places fixes a l’onze són Leo Messi i Luis Suárez. L’argentí, que només va jugar un amistós, encara no s’ha fet la foto de la renovació. “Que els culers no es preocupin, que el mirin jugar i veuran que ell no està preocupat”, va aconsellar. Sobre l’uruguaià, que suma 451 minuts sense marcar, va revelar que “la previsió és que jugui perquè està molt bé”. “La setmana passada va fer un tractament especial per recuperar-se de les molèsties que arrossegav­a al genoll i s’ha entrenat molt fort”. El Barça, en alerta, va a totes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain