La Vanguardia (Català)

A la recerca de l’últim tren

Els dos equips no poden perdre més punts i tant Cristiano com Griezmann tenen el vestidor agitat

- CARLOS NOVO

Enfrontats en els últims temps per l’hegemonia del futbol europeu, el primer derbi del Wanda Metropolit­ano agafa els dos equips madrilenys en hores baixes, convertit el partit en un estricte exercici de supervivèn­cia. En cas de continuar amb la seva bona ratxa el Barcelona a Butarque contra el Leganés, quan comenci el derbi tots dos seran a onze punts del líder de la Lliga, un avantatge que per al perdedor, ja sigui el Madrid o l’Atlètic, pot ser pràcticame­nt insalvable malgrat tot el que queda de campionat.

Les urgències no són l’únic en el que coincideix­en els dos clubs madrilenys. Tots dos tenen el vestidor agitat pel pobre rendiment de la seva màxima estrella, que en els dos casos està enfadat amb el món, dona senyals de voler abandonar el vaixell i ha estat recriminat des de dins.

En el cas de Cristiano, que només ha fet un gol a la Lliga, qui li ha fet una estirada d’orelles ha estat el capità Sergio Ramos, que va considerar avantatgis­ta que digués que era millor la plantilla de la temporada passada. Cristiano va minimitzar la seva presumpta crisi en una entrevista a L’Équipe, en què va assegurar que “no està preocupat”. Amb el seu ego pujat habitual, va afirmar que volia “set fills (va ser pare del quart aquesta setmana) i set pilotes d’or”. Espera guanyar la cinquena el 7 de desembre.

En el cas de l’Atlètic qui els té tots preocupats és Antoine Griezmann, amb només dos gols al seu compte de lliga. El davanter va tornar a expressar diumenge a França que no li importaria jugar al PSG o el Marsella. Encara que

LA TORNADA DE CARVAJAL Carvajal podria tenir minuts després de superar una pericardit­is que l’ha deixat dos mesos sense jugar

Enrique Cerezo ha tret ferro a l’assumpte, la seva aparent falta de compromís amb el club ha caigut malament al vestidor. Koke, potser juntament amb Gabi el jugador més implicat, l’hi va retreure dijous en un acte institucio­nal del club. “Jo crec que ell està còmode, però aquí sempre diem que qui no estigui còmode ho digui i marxi”.

Per a l’Atlètic les urgències són, si és possible, encara més grans. Juga a casa i, a diferència del Madrid, la seva continuïta­t a la Champions penja d’un fil. Els matalasser­s reben el Roma dimarts i estan obligats a guanyar, el mateix que d’aquí 15 dies a Stamford Bridge al Chelsea, i ni així tenen el passi als vuitens assegurat perquè encara dependrien de tercers.

El derbi li arriba al Madrid amb bones notícies de la infermeria. Després de gairebé dos mesos d’absència torna Dani Carvajal, afectat per una pericardit­is que va fer disparar totes les alarmes al club. El lateral de Leganés va haver de frenar en sec durant tres setmanes per una malaltia que no avisa. Alguns van recordar De la Red, que va haver de penjar les botes per un problema de cor. També

està disponible Mateo Kovacic, lesionat des del primer partit de la Champions. En el pla negatiu el Madrid no ha pogut recuperar a temps Keylor Navas. Serà una nova oportunita­t per a Kiko Casilla, que no va estar gaire fi ni a Londres ni a Girona. Bale és baixa per a tres setmanes més, però al club això ja no és notícia i tampoc no se sap si la seva absència beneficia o perjudica l’equip.

A l’Atlètic Simeone disposa del seu onze de gala menys Filipe Luis. Lucas Hernández serà al lateral esquerre i el seu germà Theo a la banqueta dels blancs.

 ??  ?? Aquesta nit es disputarà el primer derbi Atlètic-Reial Madrid al Wanda Metropolit­ano
Aquesta nit es disputarà el primer derbi Atlètic-Reial Madrid al Wanda Metropolit­ano
 ?? DENIS DOYLE / GETTY ??
DENIS DOYLE / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain