La Vanguardia (Català)

Un punt de satisfacci­ó

Amb un gol oportú de Stuani, el Girona suma quatre partits seguits sense perdre

- ALBERT BASSAS Girona. Servei especial

Quan mesuren les seves forces dos equips que passen un moment tan dolç com el Girona i la Reial Societat, no hauria de sorprendre ningú que el resultat sigui un partit equilibrat en el terreny de joc i en el marcador. El domini alternatiu entre els dos equips va fer que els visitants, millors a la primera part, s’avancessin gràcies a un gol de Willian José, i el Girona, superior al segon temps, aconseguís l’empat amb un cop de cap de Stuani. Repartimen­t de punts que els permet continuar sumant i no trencar la bona dinàmica de resultats, els gironins amb quatre partits seguits sense perdre i els donostiarr­es amb només una derrota en els últims sis.

Pablo Machín va alinear un onze marcat per l’absència per lesió de Pere Pons, l’home que més minuts acumula aquesta temporada i titular en tots els partits, i David Timor va ser l’escollit per aportar contenció defensiva al mig del camp. La resta, excepte la rotació d’Aday per Mojica, tot igual, fent valer la premissa que diu que quan les coses van bé millor no tocarles. A l’altra banda, Eusebio Sacristán també va apostar pel seu onze de gala, el mateix del darrer partit, tot i les baixes ja conegudes d’Agirretxe i Ion Guridi, i la d’última hora de Carlos Vela per gastroente­ritis. L’inici elèctric amb què va saltar el Girona a la gespa va ser neutralitz­at de seguida per la Real Societat, que al minut 6 ja es va avançar mitjançant Willian José, que va culminar un ràpid contracop i va definir a la perfecció deixant Bernardo assegut dins l’àrea.

El gol va deixar tocat un Girona que no va recuperar el pols fins passats uns minuts, creant perill amb jugades aïllades, mitjançant xuts de lluny de Granell o alguna acció personal de Portu per la dreta. La qualitat d’homes com Januzaj o Oyarzabal al mig del camp visitant els va donar uns minuts de superiorit­at que es van barrejar amb les protestes dels locals disconform­es amb l’àrbitre gallec Iglesias Villanueva per tres targetes grogues gairebé consecutiv­es a Bernardo, Maffeo i Mojica en els darrers minuts.

A la represa, però, el Girona va sortir millor i Borja García ja hauria pogut empatar en dues rematades poc ortodoxes que van sortir desviades. De totes maneres, això va escalfar l’afició local, que va estar a punt de celebrar l’empat quan Portu va superar el seu defensor en velocitat i gairebé també ho aconseguei­x en la sortida de Rulli. Ocasions simptomàti­ques que el premi arribaria. I és que només dos minuts més tard, al quart d’hora de la segona, una centrada de Portu mateix al cor de l’àrea va trobar novament el cap de Stuani perquè l’uruguaià, pràcticame­nt desaparegu­t fins llavors, fes l’empat, el seu 7è gol en aquest gran inici de curs.

Els txuri-urdin, però, van reaccionar immediatam­ent i s’haurien pogut avançar altra vegada si Bono no hagués salvat l’equip en una acció davant Januzaj quan quedaven 20 minuts. Als darrers instants, i tot i que el Girona va buscar més la porteria rival, el punt va semblar satisfer els dos equips.

SETÈ GOL DE L’URUGUAIÀ Stuani, que estava gairebé desaparegu­t, va rematar de cap una centrada de Portu per empatar

L’ENCERT DEL PORTER BONO El porter marroquí va salvar el Girona de la desfeta en una intervenci­ó davant Januzaj a 20 m del final

 ?? ROBIN TOWNSEND / EFE ?? Willian José protegeix una pilota de la pressió de Marc Muniesa i Mojica
ROBIN TOWNSEND / EFE Willian José protegeix una pilota de la pressió de Marc Muniesa i Mojica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain