La Vanguardia (Català)

La policia dispara a un jove que va cridar “Al·là és gran”

Els fets van passar en un control rutinari a la Jonquera, quan l’home es va resistir a permetre l’escorcoll del vehicle que duia

- SÍLVIA OLLER Girona

Agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra van disparar ahir, al pas fronterer de la Jonquera, contra un home francès d’origen magribí que es va resistir a un escorcoll rutinari del vehicle en què viatjava amb una actitud amenaçador­a i que va cridar “Al·là és gran” en àrab en diverses ocasions. L’home va rebre un tret a l’altura del maluc i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va ser operat. Al tancament d’aquesta edició continuava ingressat en estat molt greu i pronòstic reservat. La policia sospita que l’home, que va ser detingut, pugui patir algun tipus de trastorn mental o que actués sota els efectes de l’alcohol o d’alguna droga.

Els fets van tenir lloc cap a les 00.15 hores d’aquest dissabte, quan agents de la Guàrdia Civil van aturar un vehicle que es dirigia cap a França i en què viatjava un jove d’entre 25 i 30 anys acompanyat per una dona. Ella va abandonar el cotxe perquè la policia el pogués inspeccion­ar, però el detingut es va atrinxerar a l’interior, “en actitud sospitosa i manipulant alguna cosa”, segons van explicar ahir fonts policials. Va ser aleshores quan la Guàrdia Civil va demanar reforços als Mossos d’Esquadra. Poc després l’home va sortir del cotxe i es va refugiar en una zona fosca. Segons fonts policials, el jove estava molt exaltat i nerviós i no atenia les instruccio­ns de la policia, que li demanava que canviés d’actitud, ni tan sols després que disparessi­n diversos trets intimidato­ris a l’aire. Quan va fer l’intent de posar-se la mà a la butxaca, un dels agents li va disparar un tret. Un cop ferit l’home va tornar a refugiar-se al cotxe, on es va despullar completame­nt abans de ser detingut.

 ?? CEDIDA / ACN ?? L’home es va despullar completame­nt abans de ser detingut
CEDIDA / ACN L’home es va despullar completame­nt abans de ser detingut

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain