La Vanguardia (Català)

Polèmica a Sevilla per l’estètica gai del cartell dels pessebrist­es

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Indignació, escàndol i molt humor. El cartell selecciona­t per l’Asociación de Belenistas de Sevilla per convidar a participar en el Nadal 2017 ha causat tanta sensació que l’entitat que el patrocina ha decidit suspendre’n la distribuci­ó per tota la ciutat “fins que passi la polèmica”. De moment, tampoc no l’ha penjat al seu lloc web.

El cartell reflecteix un arcàngel, sant Gabriel, que s’assembla molt al jugador de futbol Antoine Griezmann. L’àngel sosté, en una posició que pot donar lloc a interpreta­cions poc decoroses, una Giralda amb “una assutzena envoltada d’estrelles en forma de marietes” que esclata a la punta, segons l’autor, Manuel Peña, un jove sevillà format a la Universita­t Politècnic­a de València. La seva obra, admet, “surt del que és convencion­al perquè molts no tenim al cap un Nadal amb un pessebre, l’arbre i els Reis d’Orient. El meu Nadal és més espiritual, i ho engloba tot”.

Peña assegura que la seva obra “simbolitza Gabriel anunciant a la ciutat el començamen­t del Nadal amb una assutzena que es transforma en Giralda”.

Tan bon punt es va donar a conèixer el cartell, les xarxes socials van començar a destil·lar comentaris, la majoria indignats, molts fent-ne broma i pocs de laudatoris. L’estupor va arribar a l’Ajuntament, que van fer responsabl­e d’una imatge “pornogràfi­ca”, “onanista”, “eròtica” o “digna d’una festa gai”. El Consistori va puntualitz­ar que no es tractava del cartell oficial, com molts es pensaven.

 ?? ASOCIACIÓN DE BELENISTAS DE SEVILLA ?? El cartell del Nadal 2017
ASOCIACIÓN DE BELENISTAS DE SEVILLA El cartell del Nadal 2017

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain