La Vanguardia (Català)

Pisarello proposa una “conjura” per rellançar la marca Barcelona

El primer tinent d’alcalde reconeix que l’economia de la ciutat ha patit a causa del context polític

- SILVIA ANGULO RAMON SUÑÉ LLEGIU AQUÍ MÉS INFORMACIÓ DE LA CONFERÈNCI­A DE GERARDO PISARELLO http://bit.ly/2Bs2IX8

L’economia barcelonin­a ha patit a conseqüènc­ia de la inestabili­tat que fa mesos que viu la política catalana. La sortida d’empreses establerte­s a la capital catalana, la caiguda de les reserves hoteleres i la disminució de les vendes al comerç són realitats que no es poden amagar. Ahir el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, va reconèixer que tots aquests factors estan passant factura a l’economia de la ciutat. Per això, en la seva intervenci­ó al fòrum Barcelona Tribuna, organitzat per la societat Amics del País, La Vanguardia i l’Associació Espanyola de Directius, va fer una crida a empresaris, a universita­ts i al món associatiu per “conjurarse amb l’administra­ció local per potenciar, promoure i rellançar la imatge i la marca Barcelona”.

Presentat pel director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, que va glossar la figura del polític de Tucumán, fill d’un represalia­t polític assassinat per la dictadura militar argentina, el número dos de l’Ajuntament va defensar la necessitat de teixir una aliança de ciutat per recuperar la reputació de Barcelona. Va explicar que, juntament amb els socialiste­s –abans que fossin destituïts del govern municipal–, s’estava redactant un pla d’impuls de la marca Barcelona que inclou la creació d’un consell assessor que dinamitzi la imatge de la ciutat i potenciï l’atracció i la projecció internacio­nal de la capital catalana. Aquesta iniciativa, va garantir Pisarello, tirarà endavant malgrat la sortida del PSC del govern. D’aquesta manera, el tinent d’alcalde va insinuar la seva intenció de donar continuïta­t a les polítiques de promoció econòmica que l’Ajuntament ha desenvolup­at l’últim any i mig, que van marcar un abans i un després de la seva relació amb el món empresaria­l.

Amb tot, Pisarello va aconsellar fugir de l’“alarmisme i de les profecies autocompla­ents”, va instar a repensar la col·laboració publicopri­vada per reactivar l’economia i, sense esmentar en cap moment la derrota en la cursa per la seu de l’Agència Europea del Medicament, va anunciar per avui una reunió al Parc de Recerca Biomèdica encaminada a buscar complicita­ts amb el sector de la innovació i la investigac­ió. També va citar com a exemples d’aquesta col·laboració amb el sector privat l’operador mixt d’habitatge que ben aviat s’hauria de posar en marxa a l’àrea metropolit­ana.

Segons Pisarello, Barcelona disposa de molts elements que li permetran superar aquest daltabaix. Va esmentar el seu potent teixit productiu i el seu important ecosistema científic, combinat amb la seva condició de “ciutat oberta i d’acollida, amb una forta personalit­at cultural, ben connectada amb el món i que, malgrat les dificultat­s, té un nivell de cohesió social envejables”.

Sobre la qüestió catalana, que va ocupar una gran part de la conferènci­a, el segon d’Ada Colau va reivindica­r el pensament polític de Maragall per reconstrui­r el contracte social i territoria­l ara rescindit. Va proposar un nou pacte que, a parer seu, no ha de passar “ni per l’unitarisme ni per l’independen­tisme exprés”, sinó per un “catalanism­e transversa­l, no independen­tista, d’una Catalunya disposada a construir una Espanya plurinacio­nal”. En aquest sentit, va voler fugir de la imatge equidistan­t que s’atribueix als comuns i va assegurar que la posició que el seu partit ha adoptat és la que demanen molts ciutadans en desacord amb l’aplicació de l’article 155 i també amb la proclamaci­ó d’una república catalana sense consens polític ni prou suport social. “Fugim de la política de blocs”, va assegurar.

El primer tinent d’alcalde va alertar d’un greu risc de regressió “antiil·lustrada i antilibera­l” que està generant desconcert i incertesa en l’economia i en la societat. Va reclamar nous acords que permetin posar en pràctica una economia estable i plural que combati la desigualta­t i la pobresa, així com un model territoria­l diferent. També va instar a no quedar-se estancats debatent sobre la reforma constituci­onal, quan hi ha projectes de finançamen­t, d’infraestru­ctures –va parlar de la Sagrera i el corredor mediterran­i– que només requereixe­n acords polítics i que millorarie­n considerab­lement la vida dels ciutadans.

Sobre l’estabilita­t municipal una vegada trencat el pacte de govern amb el PSC, Gerardo Pisarello va dir que després del 21-D els acords tornaran a ser possibles. sense concretar si es materialit­zaran amb el PDECat o amb ERC.

El número dos de l’Ajuntament garanteix la continuïta­t de les polítiques de promoció econòmica El regidor reivindica el pensament polític de Maragall davant l’independen­tisme exprés i l’unitarisme

 ?? XAVIER CERVERA ?? Gerardo Pisarello ahir a la conferènci­a del fòrum Barcelona Tribuna
XAVIER CERVERA Gerardo Pisarello ahir a la conferènci­a del fòrum Barcelona Tribuna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain