La Vanguardia (Català)

TVE i Telecinco obren avui un nou duel de ficció ‘Traición’ i ‘El accidente’ coincidira­n els dimarts a la nit

- Barcelona

Nou duel de la ficció nacional a les cadenes generalist­es. Després que TVE informés que aquest dimarts estrenaria la sèrie Traición, que suposa el retorn a televisió d’Ana Belén, Telecinco va contraatac­ar amb l’anunci que tindria lloc, també avui, l’estrena de la llargament promociona­da El accidente, una ficció amb Quim Gutiérrez i Inma Cuesta al capdavant del repartimen­t. Dues de les grans apostes de la temporada actual tornaran a coincidir a la graella i obligaran els espectador­s a escollir-ne una en l’horari de màxima audiència de la nit dels dimarts.

TRAICIÓN

Drama familiar amb el reclam d’Ana Belén

A partir de la revelació d’un gran secret, la família Fuentes, propietàri­a d’una de les firmes d’advocats més importants del país, veurà desencaden­ar-se una onada d’intrigues, odis i passions que esquerdara­n la seva imatge de clan ben avingut. Produïda per RTVE en col·laboració amb Bambú Produccion­es, Traición suposa el retorn a la ficció televisiva d’Ana Belén, que dona vida a Pilar, la matriarca “dolenta sense pal·liatius” d’aquesta família, que manipula els fills i les seves parelles al seu aire.

“La força de la Pilar rau en el fet que coneix els punts febles de tots i sempre va tres passes davant de tothom”, explica l’actriu, que compara la trama de la sèrie amb “aquells funerals d’abans on sortia tot”, per afegir que “en el microcosmo­s que és aquesta família sortirà el pitjor que cada un té a dins”. El desencaden­ant d’aquesta situació es produirà quan el patriarca Julio (Helio Pedregal) comuniqui, durant una reunió familiar, que pateix una malaltia terminal i que farà canvis importants en l’empresa, a més de revelar aquest gran secret que trastocarà la família.

El personatge que interpreta Ana Belén és l’esposa de Julio i mare dels quatre fills de la família: Almudena (Nathalie Poza, Hispania), una advocada que depèn molt de la seva mare; Roberto (Pedro Alonso, La casa de papel), un advocat ambiciós que dirigeix la companyia; Isabel (Manuela Velasco, Velvet), una mestressa de casa preocupada per la imatge de la família, i Claudia (Natalia Rodríguez, Amar es para siempre), la benjamina, que vol que el bufet sigui més accessible per la gent amb pocs recursos.

Davant els canvis que s’acosten Pilar exercirà de mare protectora però alhora molt exigent amb els seus fills, a qui sempre ha inculcat la importànci­a que té la família a la qual pertanyen. I, per damunt de tot, no permetrà que la reputació de la saga surti malparada. “Traición és un viatge cap al cantó més fosc de l’ésser humà: “Expliquem el que succeeix en un sopar de Nadal en qualsevol família, però multiplica­t per deu”, avança Ramón Campos, creador de la sèrie juntament amb Gema R. Neira.

Responsabl­e, amb Teresa Fernández-Valdés, de Bambú Produccion­es, Campos es mostra il·lusionat de tornar amb una sèrie inscrita en el gènere de la saga familiar a RTVE, on el 2010 van estrenar Gran reserva, una ficció per la qual manté un gran afecte “perquè ens va posar al mercat i ens va permetre fer altres sèries”, com ara els grans èxits televisius dels últims anys Gran hotel, Velvet, Las chicas del cable i Tiempos de guerra.

EL ACCIDENTE

Drama de suspens amb Quim Gutiérrez i Inma Cuesta

Un tragèdia aèria és el punt de partida d’aquest drama de suspens que narra la història d’una dona amb una vida senzilla i perfectame­nt assentada en un tranquil entorn rural que, arran d’un accident d’avió en què viatjava el seu marit, comença a descobrir que el seu passat i tot el que l’envolta s’ha construït sobre una xarxa de secrets i mentides.

Produïda en col·laboració amb Globomedia (Águila roja, Vis a vis, Estoy vivo), la sèrie és un adaptació lliure de la ficció turca Son. Consta d’una única temporada de 13 episodis i amb un final tancat. El repartimen­t està encapçalat per Inma Cuesta i Quim Gutiérrez, a qui acompanyen Berta Vázquez, Alain Hernández, Jorge Bosch i Joel Bosqued, i amb la col·laboració especial d’Eusebio Poncela.

Quim Gutiérrez dona vida a José, un pare i espòs modèlic al capdavant d’una petita empresa familiar que suposadame­nt ha embarcat en l’avió sinistrat, mentre que Inma Cuesta interpreta la seva esposa Lucía, que, tot just conèixer la notícia, comença a obtenir informació sobre el succés i aviat sap que no hi ha hagut superviven­ts. També descobrirà, però, que ningú no sembla saber res del seu marit: no el troben entre els morts ni tampoc figura en la llista dels passatgers que viatjaven a l’avió.

 ?? RTVE ?? Una reunió familiar polèmica és el punt de partida de Traición
RTVE Una reunió familiar polèmica és el punt de partida de Traición
 ?? MEDIASET ?? Quim Gutiérrez i Inma Cuesta protagonit­zen la nova sèrie de Telecinco
MEDIASET Quim Gutiérrez i Inma Cuesta protagonit­zen la nova sèrie de Telecinco

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain