La Vanguardia (Català)

Festival necessari

Inclús, al CaixaForum, s’acosta a la discapacit­at des del cinema i altres àmbits

- Barcelona

Inclús inaugura avui la cinquena edició a l’auditori del CaixaForum amb la preestrena de Wonder ,de Stephen Chbosky. Un film que, com tot el que està relacionat amb aquest festival oportú i necessari tracta de la diferència. De les inevitable­s diferèncie­s que marquen les discapacit­ats psíquiques i físiques. En el fons Inclús, com a certamen, és tant el relat èpic com la crònica de la lluita per la igualtat.

Una lluita emocionant i evident tant en Wonder com en la resta de títols que completen el certamen. El film de Chbosky, basat en fets reals, s’acosta a la figura del nen Auggie Pullman (Jacob Trembag), nascut amb la rara malaltia de Treacher-Collins. Una síndrome que té com a conseqüènc­ia més evident la malformaci­ó del rostre. Història de superació, doncs, protagonit­zada per una criatura que va a l’escola per primera vegada. Una lluita difícil en què el jove protagonis­ta es veurà acompanyat en tot moment pels seus pares, encarnats per Julia Roberts i Owen Wilson.

La secció oficial del certamen comprèn documental­s i obres de ficció. Seran en total 20 títols selecciona­ts entre més de 300, arribats de països com el Canadà, Holanda, Itàlia, Suècia, els Estats

Units i Espanya. Inclús conclourà amb el lliurament de premis, a la gala de clausura, el proper 3 de desembre, Dia Internacio­nal de les Persones amb Discapacit­at. Les pel·lícules sobre discapacit­at i la seva circumstàn­cia es complement­en i completen aquests dies de festival, a més, amb tallers de formació i informació sobre les discapacit­ats i les diferents maneres de minimitzar-ne l’impacte a les persones, a tota la societat en realitat.

 ??  ?? Wonder CaixaForum. 19.30 hores
Wonder CaixaForum. 19.30 hores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain