La Vanguardia (Català)

Els funcionari­s de l’Estat cobren fins a 21.600 euros menys, segons CSIF

-

Els empleats públics de l’Administra­ció General de l’Estat (AGE) cobren entre 1.000 i 21.600 euros anuals menys que els que treballen en el mateix càrrec per a les administra­cions autonòmiqu­es, segons un estudi presentat ahir pel sindicat CSIF. En aquest informe es comparen les retribucio­ns dels funcionari­s de l’Estat amb les que es perceben en 10 comunitats que tenen un nombre d’empleats públics significat­iu (Madrid, Catalunya, País Basc, Navarra, Andalusia, Extremadur­a, Comunitat Valenciana, Astúries, Aragó i Galícia).

La diferència retributiv­a menor (1.000 euros) correspon al personal laboral en tasques de mantenimen­t i serveis, mentre que la bretxa més acusada (21.600 euros) sorgeix al relacionar el que cobra un funcionari A1 (titulat superior) de l’AGE amb el que percep el mateix càrrec al País Basc. En el cas de Catalunya, la bretxa retributiv­a és de 20.841 euros en aquesta categoria.

Segons CSIF, amb el pas dels anys s’ha generat un “greuge” amb el personal de l’AGE, les retribucio­ns de la qual són actualment un 25% inferiors a la mitjana de les diferents comunitats autònomes i corporacio­ns locals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain