La Vanguardia (Català)

El Payment Innovation Hub arrenca amb un projecte per a Sierra Nevada

- EDUARDO MAGALLÓN

CaixaBank juntament amb els seus socis GlobalPaym­ents, Samsung, Visa i Arval van inaugurar ahir a Barcelona el Payment Innovation Hub, que ja treballa en un projecte de pagament per mòbil per a l’estació d’esquí de Sierra Nevada. El centre és un espai d’investigac­ió i innovació especialit­zat en comerç i mitjans de pagament obert a altres empreses que no siguin competidor­es dels impulsors. Situat al Pier01 de Barcelona, espai que acull un centenar d’empreses, el Payment Innovation Hub compta amb una inversió de 5 milions d’euros per als propers cinc anys.

El director general de CaixaBank, Juan Alcaraz, va explicar que al centre ja es treballa en tres projectes. El primer és el de l’estació d’esquí de Sierra Nevada en el qual s’analitza la millor manera de gestionar els pagaments a la instal·lació. El segon gran projecte és en el denominat pagament invisible, en el qual es treballa amb diverses cadenes de supermerca­ts per permetre comprar en una botiga física sense necessitat de passar per caixa. Alcaraz va destacar també la investigac­ió que es realitza en el camp del pagament als cotxes intel·ligents.

Preguntat per si la incertesa que es viu Catalunya que ha provocat el trasllat de gairebé 2.800 seus socials havia tingut algun impacte en el projecte, Alcaraz va assegurar que no i va dir que tots els socis estan totalment compromeso­s amb el centre inaugurat ahir a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain