La Vanguardia (Català)

Fiatc creix en residèncie­s

La companyia d’asseguranc­es invertirà 27 milions a Vall Park i la clínica Sant Josep

- ROSA SALVADOR

La companyia centra el seu creixement en el ram de vida, que, amb el 30% de les primes, ja ha superat el de salut

La companyia d’asseguranc­es Fiatc donarà un nou impuls a la seva àrea de residèncie­s, amb l’obertura de dos nous centres, a Vall Park i a l’antiga clínica Sant Josep, en els quals farà una inversió de 27 milions d’euros, mentre estudia créixer també com a operadora d’edificis promoguts amb aquesta finalitat.

Joan Castells, president de la companyia d’asseguranc­es, va explicar que finalment han optat per convertir l’antiga clínica Sant Josep del Putxet en una residència i centre de dia. “Volem fer un complex de 4.500 m2 sobre rasant i estem negociant el projecte amb l’Ajuntament per decidir si enderroque­m l’edifici i en construïm un de nova planta o conservem l’estructura actual i el rehabilite­m”, va explicar. El centre es focalitzar­ia en persones grans amb certa autonomia personal, i la firma desitjaria obtenir els permisos municipals per començar les obres el 2018. Fiatc va comprar l’immoble a Building Center aquest estiu per 4,1 milions d’euros, i preveu invertir en total 15 milions d’euros en el projecte.

Mentrestan­t, va explicar Castells, Fiatc també està ultimant els permisos municipals per començar les obres d’una nova residència a Vall Park, per sobre de la ronda de Dalt, a Gràcia, amb unes 150 places i una inversió de més de 12 milions d’euros. La firma vol créixer al sector, fins i tot com a operador, i estudia també operar una residència d’un grup privat a Terrassa.

La companyia d’asseguranc­es va començar a operar residèncie­s de la tercera edat el 2006, amb Blau Almeda, un complex de 8.600 m2 i 144 places, i va seguir a Sant Cugat amb el complex Cugat Natura, que inclou 32 apartament­s tutelats i una residència de 172 places. El seu últim projecte, el 2014, va ser Les Masies de Mollet, amb 148 places i 40 de centre de dia

Fiatc va ingressar l’any passat 539 milions d’euros en primes, un 7,9% més que el 2015, amb un benefici de 3 milions. La companyia d’asseguranc­es ha centrat en els últims anys el seu creixement en el ram de vida, en el qual va créixer un 23% el 2016, fins al punt que ja suposa el 30% de la seva cartera. Vida ha superat el ram de salut (27%), mentre que el de l’automòbil, en el qual va tenir els orígens, representa sols el 14% . La firma té ja fora de Catalunya el 50% del negoci i el 60% dels seus 517.000 mutualiste­s.

La companyia d’asseguranc­es té actualment 850 treballado­rs i arriba als 1.450 en el conjunt del grup, que inclou també la clínica Diagonal, a Esplugues de Llobregat, dos centres mèdics a Barcelona i un altre a Vilanova i la Geltrú. La companyia, va explicar Castells, basa el seu creixement en la seva xarxa d’agents exclusius: té 54 oficines en tot Espanya i una xarxa de 1.700 agents, a més d’acords de distribuci­ó amb prop de 3.000 corredors.

 ?? KIM MANRESA ?? Joan Castells, president de la companyia d’asseguranc­es Fiatc
KIM MANRESA Joan Castells, president de la companyia d’asseguranc­es Fiatc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain