La Vanguardia (Català)

El tres de copes

Els blanc-i-blaus passen ronda amb l’estrena de Sergio García i Granero com a golejadors

-

L’Espanyol guanya el Tenerife amb gols de Gerard Moreno, Granero i Sergio García i s’uneix al Barcelona i el Lleida, els altres dos equips catalans que han passat als vuitens de final de la Copa.

Missió complerta. Amb polèmica inicial i premi final. Sense dubtes. L’Espanyol va doblegar ahir el Tenerife a Cornellà en un partit en què no va faltar l’emoció i en què Granero i Sergio García van estrenar el seu marcador. També va marcar, òbviament, Gerard Moreno. Aquesta vegada des dels onze metres en un penal que Iglesias Villanueva no hauria d’haver xiulat.

L’endemà de les sorpreses de Lleida i Formentera i amb el mateix precedent de fa un any, Quique Sánchez Flores va preferir curar-se en salut alineant un equip reconeixib­le. Amb les rotacions obligades en una d’aquelles setmanes de tres partits que li estan tocant a l’Espanyol, però també conservant algunes peces clau en totes les línies, com David López a l’eix de la defensa, Jurado al mig del camp i Gerard en punta. Diego López va recuperar la titularita­t sota pals i Álvaro Vázquez va desaprofit­ar una nova oportunita­t d’inici completant la dupla d’atac.

El Tenerife, per la seva part, arribava a Cornellà amb la Copa com a última prioritat, i això també es va

veure en un onze inicial amb notables absències, entre les quals la de l’exespanyol­ista Longo, que sí que va jugar el partit de l’anada. Després de sumar una única victòria en els últims vuit partits de Lliga i afrontar un desembre en què s’enfronta, successiva­ment, a Almeria, Reus, Sporting i Cadis, Pep Lluís Martí no podia pretendre ahir més que donar la cara.

Aquest era el guió previ del partit i, de fet, el Tenerife va saltar al camp a veure-les venir davant un

Espanyol obligat a portar el pes del partit. Però quan els locals provaven d’organitzar el seu joc entre presses i imprecisio­ns, l’hondureny Bryan Acosta va aprofitar el desconcert de la defensa blanc-iblava per avançar fins a la frontal i obrir el marcador amb un cacau. Un gol que va evidenciar la falta de forma de Diego López i que va obligar tothom a canviar de plans.

L’Espanyol va provar de seguir a la seva davant un Tenerife encoratjat quan es va trobar amb un inesperat

regal d’Iglesias Villanueva: una mà fora de l’àrea de Jorge Sáenz que el col·legiat va voler veure a dins malgrat que el seu assistent no li va marcar res. Gerard no va fallar des dels onze metres per posar l’empat abans del descans.

Així va acabar el primer temps, amb un resultat que encara servia al Tenerife després de l’empat sense gols de l’anada. De manera que a l’Espanyol encara li quedava feina per fer si no pretenia acabar eliminat de seguida com ara fa un any. I després d’uns primers minuts del segon temps en què el seu equip no va oferir res diferent que en tot el primer, el tècnic espanyolis­ta no va dubtar a moure la banqueta buscant la classifica­ció. La decisió era fàcil: asseure dos jugadors que amb prou feines havien entrat en joc per posar-ne sobre el camp dos dels habituals. És a dir: Sergio García i Darder per Álvaro Vázquez i Diop.

L’aposta va venir amb premi, ja que en la següent acció d’atac espanyolis­ta Granero va trobar un forat al vèrtex esquerre de l’àrea d’Abad per fer un xut exterior que es va convertir en el seu primer gol com a espanyolis­ta. Es dona la paradoxa que el madrileny no havia tornat a marcar a Cornellà des que ho va fer com a primer golejador de l’estadi

RAMÓN ÁLVAREZ Sánchez Flores va presentar un equip reconeixib­le i no va dubtar a asseure els que no van complir expectativ­es

A LA RECERCA DE GARANTIES

en partit oficial, llavors amb la samarreta del Reial Madrid.

Als blanc-i-blaus ja només els faltava el gol de la tranquil·litat per certificar el seu passi a vuitens. I en una nit que va començar malament, però que va acabar sent especial, l’honor va ser per a Sergio García, que es va estrenar també com a golejador en aquesta segona etapa al club. Un gol, a més, que el destí va fer que fos decisiu, ja que després de veure porteria en l’afegit el chicharrer­o Juan Carlos encara va tenir temps de ficar la por a l’entusiasma­da grada de Cornellà amb un altre xut exterior aquest cop inassumibl­e per al porter local.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain