La Vanguardia (Català)

L’Executiu atribueix a la imprevisib­ilitat l’accident de tren de Sevilla

- ADOLFO S. RUIZ

La pregunta de per què es va autoritzar la represa del pas de trens pel tram El Sorbito-Arahal, que havia estat tancat per la presència de bosses d’aigua a la via fins a mitja hora abans que hi hagués el descarrila­ment del tren Màlaga-Sevilla, incomoda els membres del Govern espanyol i del PP, que reiteren que es va tractar “d’una situació imprevista”, que “va tenir lloc de manera imprevisib­le i inesperada”. Ahir el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va insistir que un altre tren, el Sevilla-Màlaga, va passar sense novetat per aquella mateixa zona minuts abans del descarrila­ment.

Aquesta explicació no convenç la Junta d’Andalusia. El conseller de Foment, Felipe López, insisteix que “els afectats i la ciutadania han de saber en quina situació exacta estava la via en el moment de l’incident i els motius que van portar a autoritzar el trànsit d’aquell tren en condicions tan desfavorab­les”. Els pluviòmetr­es van recollir més de 110 litres per metre quadrat, i es van desbordar molts rierols de la zona.

Els dos ferits més greus ja han estat intervingu­ts quirúrgica­ment i evolucione­n favorablem­ent, tret de complicaci­ons. Un home de 51 anys natural de Marchena va ser operat ahir de les múltiples fractures que presentava al maluc, les vèrtebres, l’espatlla i el nas, mentre que a una altra veïna de la mateixa localitat i de 50 anys li van intervenir el mateix dimecres a la tarda les ferides que va patir a les cames. Un total de 35 viatgers més van resultar contusiona­ts.

La via afectada estarà tancada almenys quatre dies més, i les connexions entre Màlaga i Sevilla s’estan fent per carretera. Membres dels serveis de rescat i tècnics d’Adif van reiterar ahir que “hi podria haver hagut una gran tragèdia”. Durant centenars de metres les vies havien quedat literalmen­t en l’aire.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain