La Vanguardia (Català)

El web de ‘La Vanguardia’, primer diari digital d’Espanya a l’octubre

- BARCELONA Redacció

LaVanguard­ia.com es va convertir el mes d’octubre en el primer diari digital d’Espanya, segons les dades del rànquing de sites de ComScore, que és el mesurador oficial d’audiències a internet. El web va aconseguir superar els 23,2 milions d’usuaris únics mensuals, i va passar al davant per primera vegada dels diaris ElPais.com sites i ElMundo.es sites, que van acumular 23,09 i 22,1 milions d’usuaris únics, respectiva­ment. El lideratge de La Vanguardia.com a Catalunya encara és més clar, si és possible, ja que dobla l’audiència del segon diari digital de Catalunya, ElPeriodic­o.com sites (11,7 milions d’usuaris únics a l’octubre).

La dada de l’octubre va superar el rècord anterior que havia aconseguit el diari digital del Grup Godó el mes d’agost, després de la cobertura informativ­a dels tràgics atemptats de Barcelona i Cambrils. El web també ha consolidat el lideratge d’audiència en dispositiu­s mòbils a Espanya, amb 19,7 milions d’usuaris davant d’ElMundo.es (19,5), ElPaís.com (19,5), Abc.es (15,1) i ElPeriodic­o.com (9,9).

El seguiment de la crisi política a Catalunya i Espanya ha portat els usuaris a confiar en LaVanguard­ia.com per informar-se. De tota manera, l’evolució de l’audiència del web de La Vanguardia ha estat molt rellevant des de l’últim redisseny, que es va fer fa dos anys. En aquest sentit, des del mes d’abril passat s’ha passat dels 14,6 milions d’usuaris únics als 23,2 milions actuals (vegeu gràfic).

El mes d’octubre també va ser de rècord quant al nombre de pàgines vistes a LaVanguard­ia.com, ja que es van assolir els 432 milions, mentre que es van superar els 121 milions de visites.

Respecte a la distribuci­ó de l’audiència geogràfica­ment, també es constata la creixent penetració del web del Grup Godó entre els usuaris residents fora de Catalunya. Així, La Vanguardia és líder a la zona Nord, que comprèn Galícia, Astúries, Cantàbria, Navarra, La Rioja i el País Basc, i ocupa la tercera posició a la resta, excepte a Andalusia, on és quarta.

NÚMERO U EN MÒBIL ‘LaVanguard­ia.com’ encapçala el rànquing d’audiència en dispositiu­s mòbils

LIDERATGE A CATALUNYA El ‘site’ del Grup Godó dobla en nombre d’usuaris el web d’‘El Periódico’

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain