La Vanguardia (Català)

El PP critica la nova ordenança de civisme

- L. BENVENUTY Barcelona

El govern d’Ada Colau va explicar dimecres a l’oposició la seva proposta de reforma de l’ordenança de civisme. Fonts municipals van explicar que confien que “els grups d’esquerres propiciïn aquest dimarts a la comissió de Drets Socials la seva aprovació inicial. Així continuare­m negociant per portar-la al ple a la primavera. Hem acceptat esmenes de tots els grups”.

Ahir el PP va ser el primer a donar a conèixer la seva opinió. El popular Alberto Fernández va dir que els comuns pretenen convertir “l’ordenança de civisme en del vandalisme”. Segons Fernández, els comuns estan confonent la discrecion­alitat amb l’arbitrarie­tat. “La seva ordenança és subjectiva, i converteix el govern en jutge –va declarar–. El que necessitem són normes clares i agents de la Guàrdia Urbana que les facin complir, garantint que els més vulnerable­s siguin atesos pels serveis socials i que els penques no quedin impunes”.

El govern de Colau entén que l’actual text criminalit­za els més desfavorit­s i vol que la seva reforma serveixi per aturar aquelles conductes associades al lleure que pertorben la vida veïnal. Això comportari­a dur a terme moltes iniciative­s socials paral·leles. El govern també preveu rebaixar la quantia de les sancions per reduir l’alt impagament. A més, tampoc no vol que aquesta norma serveixi per reprimir protestes de caràcter polític. Ningú no esperava que el PP fos un dels grups que donés suport a la seva proposta.

“Amb aquesta proposta –va insistir Fernández– el requerimen­t previ, fins ara excepciona­l, que afectava els casos de nudisme i seminudism­e es pot ampliar als grafiters, als rentaparab­rises, al consum d’alcohol al carrer, a mantenir relacions sexuals a la via pública... I també s’avalen les infraccion­s d’ordenances per raons ideològiqu­es. A més, volen posar fi a les prohibicio­ns de la mendicitat o la prostituci­ó. Ens hi oposem perquè permet a la Guàrdia Urbana intervenir, no amb l’objectiu de cobrar una sanció, sinó de garantir l’actuació municipal, ja sigui policial, en cas de màfies, o de serveis socials, en casos de vulnerabil­itat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain