La Vanguardia (Català)

Recuperat un portàtil amb informació delicada d’un exèrcit

- RAMON FRANCÀS Sitges

Un membre d’un exèrcit d’un país europeu ha aconseguit recuperar l’ordinador portàtil amb informació de caràcter delicat que havia perdut l’estiu passat a la vila de Sitges, segons es va donar a conèixer ahir.

Aquesta persona –els Mossos d’Esquadra han preferit actuar amb prudència i no revelar ni la seva identitat ni la seva nacionalit­at– es va deixar un maletí que contenia un portàtil en el moment de descarrega­r el maleter del taxi que el va portar fins al seu hotel, situat a primera línia de mar. Això va passar el mateix dia que començava les vacances d’estiu amb la seva família, a finals d’agost passat. El va perdre al carrer, a la concorregu­da zona del passeig de la Ribera. El propietari del portàtil, però, havia activat una funció del sistema operatiu per protegir la informació personal i laboral que hi havia a l’ordinador, que és de gamma alta, de marca xinesa i que està valorat en uns 2.000 euros. Aquest operatiu antivirus avançat també permet informar de qualsevol ús no autoritzat de l’aparell.

Aquest mes de novembre el denunciant va rebre un avís que l’ordinador estava en funcioname­nt a Vilanova i la Geltrú i va posar aquesta informació en coneixemen­t dels investigad­ors. Agents de la unitat d’investigac­ió de la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú van aconseguir esbrinar el domicili de la capital del Garraf on era el portàtil i el van poder recuperar. Els investigad­ors policials van confirmar que la persona que l’havia estat utilitzant era la mateixa que l’havia trobat a la via pública, i l’han denunciat per un delicte d’apropiació indeguda. L’ordinador, finalment, es va poder tornar al seu legítim propietari “sense danys i amb la informació delicada que contenia intacta”, segons han informat els Mossos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain