La Vanguardia (Català)

Rebuig veïnal d’un club de cànnabis

L’associació de veïns de la Mora rebutja que s’obrin dos locals junts per consumir marihuana al costat d’un parc infantil

- FEDE CEDÓ

Els veïns del barri de la Mora de Badalona s’han tornat a mobilitzar, aquesta vegada per impedir la implantaci­ó de la segona associació de consumidor­s de cànnabis al carrer Mar d’Alborán. De moment, alarmats per la resposta dels tècnics municipals, han impulsat un primer recurs avalat per una recollida de firmes.

“En un sol dia hem recollit 300 firmes contra el segon club de cànnabis” que pretén obrir al barri, confirma Begoña Gómez, presidenta de l’associació de veïns del barri de la Mora. “Gairebé la meitat dels residents han firmat perquè no volen que aquest tipus de negocis proliferin”.

Es dona la circumstàn­cia que els veïns de la Mora ja tenen experiènci­a amb aquests establimen­ts. “Al principi amb el primer ja hi vam tenir problemes” perquè sortint del local hi havia aldarulls, i fins i tot van estar a punt d’atropellar algun veí per conducció temerària. “Per sort, els propietari­s del primer negoci van entrar en raó i van posar fi a les conductes incíviques”. Ara reconeixen que es comporten amb “exquisida correcció”, fins al punt que han expulsat del local els clients més molestos.

Tot i això, al barri de la Mora no s’atura la pressió veïnal per impedir que l’Ajuntament de Badalona atorgui la segona llicència a una altra associació cannàbica. “De deu comerços que té el carrer, ens posen dos clubs de cànnabis junts”, lamenten. Tampoc no veuen lògica la ubicació d’aquestes associacio­ns, al costat d’un parc infantil, de manera que es mostren molt crítics amb la permissivi­tat municipal.

No estan disposats a deixar que el Consistori intenti donar una imatge de normalitat “davant el consum de marihuana”, que consideren un mal exemple per als més petits.

“Hi ha altres ubicacions a Badalona on es poden instal·lar aquests comerços”, esgrimeixe­n, i per això sospiten d’una certa connivènci­a institucio­nal. “Ens consta que aquesta associació cannàbica ja va ser rebutjada quan va intentar instal·lar-se al barri del Front Marítim”, admet Gómez, i que “l’Ajuntament va accedir a traslladar-la a un altre punt de la ciutat” per les protestes veïnals.

“No els deixarem obrir”, adverteixe­n uns veïns indignats davant la possibilit­at que no prosperin les seves al·legacions, ja que aquest tipus de comerços disposen de les llicències preceptive­s. “Tot el barri sortirà al carrer per boicotejar un segon club de cànnabis” si, com sembla, “l’Ajuntament no hi pot o no hi vol fer res”.

El de la Mora és un barri jove, majoritàri­ament integrat per famílies amb nens, que hi han anat a buscar la tranquil·litat d’una nova ubicació al costat del mar.

Per això defugen qualsevol opció perquè el barri s’acabi convertint en “un parc temàtic de la marihuana” i anuncien que estan disposats a lluitar fins a les últimes conseqüènc­ies per impedir que es distorsion­i la convivènci­a veïnal que aquesta obertura podria provocar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain