La Vanguardia (Català)

‘Dame veneno’ proposa un viatge al món de l’alimentaci­ó

Chino Darín presenta el nou espai de #0 des d’aquest diumenge

-

Tractar el món de l’alimentaci­ó des d’una nova perspectiv­a que no s’havia abordat mai per televisió. Aquest és l’objectiu de Dame veneno, la nova aposta de #0 per als diumenges a la nit des del dia 3 a partir de les 22 hores. L’espai, produït per Movistar+ en col·laboració amb BoxFish, està presentat per l’actor Chino Darín, que debuta així com a mestre de cerimònies en televisió, tot i que no estarà sol, perquè col·laboraran amb ell la divulgador­a Amèrica Valenzuela, el biòleg Ricardo Moure, la nutricioni­sta Marta Vergés, l’investigad­or José Manuel Nicolás, i en Maldo, una espècie de “cobai humà” que servirà per demostrar veritats i mentides de certs mites alimentari­s.

Durant vuit entregues, Dame veneno abordarà l’alimentaci­ó des de l’entretenim­ent, “amb rigor científic però també amb dosis d’humor per dessacrali­tzar-ho i demostrar que no es pot ser radical i que es pot portar una vida saludable gaudint-ne”, matisa Darín. Algunes de les preguntes que s’intentarà respondre són com s’aconseguei­xen els gustos artificial­s, quins factors ens empenyen a escollir un o altre menjar, quina quantitat de sucre conté cada aliment o quines tècniques s’utilitzen perquè consumim més.

“En aquest programa jo estic al costat del públic, represento el cable a terra per ajudar a digerir coses difícils d’entendre. He viscut aquest nou rol de presentado­r com una muntanya russa d’emoció, diversió i aprenentat­ge”, diu amb sinceritat Darín, per qui Dame veneno aportarà molts elements que permetran a l’espectador desmitific­ar qüestions sobre la indústria alimentàri­a i la manera com consumim i ens venen aliments.

També oferiran consells gastronòmi­cs per pal·liar els efectes nocius de substàncie­s que no sospitem que mengem cada dia, i informaran sobre maneres de menjar saludables. Tot això condimenta­t amb reportatge­s exteriors, proves al plató amb públic i experiment­s a través dels quals es posaran en evidència els hàbits dels espectador­s.

La veritat sobre els aliments, el preu del menjar, les noves formes de producció artificial, l’obsessió per cremar calories, les noves tendències en alimentaci­ó, les tècniques per posar fi a la fam al món, l’alcohol i els seus efectes i el màrqueting són els temes monogràfic­s tractats en cadascun dels vuit lliurament­s de què consta Dame veneno .

L’espai contindrà, a més, seccions com ¿Qué comían?, un retrat de com s’alimentave­n diferents personatge­s històrics o què s’ingeria en determinad­es èpoques que permetrà observar l’evolució històrica; Informe internacio­nal, en què espanyols que viuen a l’estranger parlaran d’alimentaci­ó des del seu lloc de residència, o Publicidad honesta, una sèrie d’esquetxos protagonit­zats per cares conegudes en els quals s’analitzara­n les virtuts d’un aliment des d’un punt de vista sincer.

 ?? DIEGO PUERTA / MOVISTAR+ ?? Chino Darín i el seu equip de col·laboradors de Dame veneno
DIEGO PUERTA / MOVISTAR+ Chino Darín i el seu equip de col·laboradors de Dame veneno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain