La Vanguardia (Català)

La llavor de Radosav

Bojan Radulovic, heroi de la Copa, és fill de l’exjugador del Lleida

-

Va començar la seva carrera al Zemun serbi, va provar fortuna a l’Enköpings suec, va tornar al seu país al Rad Belgrad i va conèixer també el futbol israelià en una experiènci­a al Hapoel Kfar Saba. Però de totes les ciutats que va conèixer i on va jugar, Radosav Radulovic va decidir arrelar a Lleida. El migcampist­a va jugar una temporada i mitja al Camp d’Esports entre el 1998 i el 2000, en què va disputar 26 partits de Segona Divisió. Hi va tornar per fer els darrers xuts a la pilota en el modest Benavent. Allà, mentre jugava al Lleida, va néixer el seu fill. És on es va establir i s’ha criat Bojan Radulovic (29/XII/1999). A l’institut Màrius Torres estudiava qui dimecres es va convertir en l’heroi del club blau a la Copa amb el gol que eliminava la Reial Societat.

Alguna cosa té la Terra Ferma que conquereix els futboliste­s balcànics. Radosav Radulovic no va ser l’únic que va tenir descendènc­ia en la seva etapa de futbolista. El seu cas s’assembla al de Bojan Krkic sènior, que en el curs 1988 -89 va firmar pel Mollerussa. Estant lesionat, va conèixer en un hospital una infermera, Maria Lluïsa Pérez, amb qui es va casar i van tenir Bojan Krkic. El davanter de Linyola està cedit a l’Alabès després de jugar al Barça, Roma, Milan, Ajax, Stoke i Mainz.

També va néixer a Lleida a la dècada dels noranta Sergej Milinkovic-Savic, una de les grans promeses del futbol serbi. Fix en les alineacion­s del Lazio, als 22 anys ha estat campió d’Europa sub-19 (2013) i del món sub-20 (2015). El seu pare, Nikola Milinkovic, va fitxar pel Lleida el 1994 per jugar en la històrica temporada a Primera i va participar en les victòries al Camp Nou i el Bernabeu, amb Ravnic i Soren Andersen. Després del descens, va jugar una temporada més al Lleida abans de marxar cap a

Amb els 29 gols que va fer el curs passat al juvenil va cridar l’atenció i Sèrbia el va convocar per a la sub-18

NO ÉS MAJOR D’EDAT

l’Orense, on va néixer Vranja, que és porter al Torí. També el macedoni Babunski va deixar llegat futbolísti­c.

Bojan Radulovic, que és juvenil i encara no ha complert els 18 anys, també sembla que podria superar els passos del seu pare, que només va marcar dos gols al Lleida –tots dos contra el Barça B de Xavi, Puyol i Gabri–. De moment, el primer gol del xicot amb el primer equip ha fet molt de soroll. “No tinc paraules. Estic molt content. És històric per a la ciutat i per al club”, diu, eufòric.

El seu cop de cap (fa 1,92 metres) per batre Toño l’ha posat a l’aparador. El petit Radulovic és davanter i amb prou feines ha jugat dos partits com a titular a Segona B, però la temporada passada va celebrar 29 gols al juvenil que va pujar a Divisió d’Honor, uns números que van cridar l’atenció de les categories inferiors de Sèrbia i de Catalunya. És la llavor que va deixar Radosav a Lleida.

 ?? GORKA ESTRADA / EFE ?? El gol de la victòria de Radulovic
GORKA ESTRADA / EFE El gol de la victòria de Radulovic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain