La Vanguardia (Català)

L’equip directiu i Moonfish en prenen una participac­ió Miura ven Contenur al fons Acon Investment­s

- Barcelona

Miura Private Equity, gestora de capital risc amb seu a Barcelona, ultima la venda de la seva societat participad­a Contenur al fons dels Estats Units Acon Investment­s per al voltant de 70 milions d’euros, van assegurar ahir fonts coneixedor­es de la transacció. “L’acord és total, l’operació està tancada i s’havia de firmar demà (per avui), però finalment es formalitza­rà la setmana vinent”, van comentar les mateixes fonts.

Contenur, amb seu a Getafe (Madrid) i plantes de producció a Espanya, Polònia i el Brasil, és un fabricant de contenidor­s que Miura va comprar el 2012. En els últims anys, l’empresa ha crescut a través d’adquisicio­ns com la de Contemar Ambiental (Brasil) el 2013 i l’expansió orgànica internacio­nal, d’on ja procedeixe­n més del 70% de les vendes. Segons el Registre Mercantil, la matriu del grup Contenur factura 75 milions i té un benefici brut d’explotació de 6,6 milions, encara que comptant totes les filials els ingressos superen els 100 milions. La desinversi­ó de Miura arriba cinc anys després de la seva entrada en el capital, que es va produir juntament amb Demeter Partners.

En aquesta nova etapa Acon Investment­s estarà acompanyat de Contenur per l’equip directiu que lidera Íñigo Querejeta, el seu conseller delegat, i Moonfish Capital Partners, una nova gestora de fons de capital risc amb seu a Madrid formada per Javier Marín, Marcos Semmler, Marcs Lladó i Stefan Lindemann, exdirectiu­s de la suïssa Springwate­r. Moonfish actua com el soci inversor d’Acon al sud d’Europa amb la missió de buscar potencials inversions a

És la primera operació d’Acon a Europa, on actua amb Moonfish com a prescripto­r i soci

Espanya, Portugal i Itàlia. La de Contenur és la seva primera operació a Europa.

A Miura, una de les principals gestores de fons de capital risc amb seu a Barcelona, la sortida de Contenur li proporcion­arà, previsible­ment, importants plusvàlues. Dirigida per Lluís Seguí i Juan Leach, els seus dos socis directors, Miura inverteix des de la seva fundació el 2008 en empreses mitjanes amb alt potencial de creixement. Bona part de les seves companyies participad­es –històrique­s o actualment en cartera– estan a Catalunya, encara que també ha realitzat nombroses operacions d’inversió a Madrid, la Comunitat Valenciana i altres comunitats autònomes.

 ?? ARXIU ?? Contenur és una de les empreses líders en residus
ARXIU Contenur és una de les empreses líders en residus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain