La Vanguardia (Català)

Misteri Bale

El gal·lès no vol jugar per molèsties, però els metges troben que ja està a punt

- CARLOS NOVO

Això de Gareth Bale ja comença a ser d’Expedient X o de Cuarto Milenio. El jugador gal·lès, que després de 63 dies lesionat va reaparèixe­r dimarts durant mitja hora davant el Fuenlabrad­a, ha decidit tornar a parar. Al·lega que té molèsties al soli i no ha volgut viatjar a Bilbao. El futbolista vol ferse examinar per especialis­tes de fora de l’òrbita del club. Els metges del Madrid asseguren que el jugador ja està recuperat i no troben motiu per aquesta nova aturada. Al club creuen que el problema de Bale, amb independèn­cia que sigui un jugador muscularme­nt fràgil, és més psicològic que no pas físic: que té por de tornar a lesionar-se i no es troba segur. Altres fonts de dins de la plantilla entenen que el problema del gal·lès és que té el llindar del dolor molt baix.

Zidane, com sempre, intenta contempori­tzar amb un jugador que és un dels seus preferits. A la roda de premsa d’ahir el va disculpar mentre comentava que ja no hi ha terminis perquè torni als terrenys de joc: “Potser hi serà d’aquí a una setmana”. Qui ho sap, en realitat?

Quan Bale es va lesionar a Dortmund, al setembre, Zidane va comunicar que no passava res, que només li havia “pujat el bessó”. La realitat és que ha trigat més de dos mesos a tornar a estar disponible, en l’enèsima lesió de la seva carrera. Per al tècnic, ara mateix l’única recepta és la paciència. El franels cès va deixar entreveure que la causa de la nova aturada podria ser mental: “Això d’ara és poca cosa. S’ha ressentit d’una molèstia, però com que feia molt de temps que estava aturat, és complicat. Espero que només sigui físic; ha d’entrar en la dinàmica de l’equip. Trobar-se com un jugador més”. Quan li van preguntar per què ara mateix metges no detecten el problema, Zinédine Zidane es va encongir d’espatlles amb resignació: “Bale és molt fort. Per jugar, ha d’estar bé. No pot notar cap problema”.

La sensació que va transmetre Zidane és que el retorn de Bale ja no està en mans dels metges ,sinó del mateix jugador i de les seves sensacions: “Ara depèn d’ell. No puc donar una data per a la tornada. De vegades ha trigat més [del que s’havia previst]. Espero que sigui la setmana que ve”.

La importànci­a de Bale a l’equip va quedar reflectida en l’eliminatòr­ia de Copa del Rei davant el Fuenlanbra­da. L’aportació del davanter gal·lès va ser decisiva. Zidane esperava poder disposar del triplet Bale, Benzema i Cristiano a Bilbao, però haurà de tornar a esperar. La BBC fa 222 dies que no juga: des del clàssic del 23 d’abril.

Poques dades reflecteix­en millor la decebedora temporada del Reial Madrid que el pobre rendiment dels fitxatges de l’estiu. El club troba molt a faltar l’antiga segona unitat; els Morata, James, Mariano, Pepe o Danilo. El pes en el joc de les cinc incorporac­ions –Jesús Vallejo, Marcos Llorente, Dani Ceballos, Borja Mayoral i Theo– és, ara per ara, residual.

 ?? FRANCISCO SECO / AP ?? Gareth Bale va reaparèixe­r dimarts contra el Fuenlabrad­a, però ha tornat a recaure
FRANCISCO SECO / AP Gareth Bale va reaparèixe­r dimarts contra el Fuenlabrad­a, però ha tornat a recaure

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain