La Vanguardia (Català)

Càstig excessiu

El bon partit blaugrana es queda sense premi per un parcial de 17-3 en el tram final

- ALFRED BELLOSTAS

L’assignatur­a pendent continua sent guanyar lluny del Palau Blaugrana per al Barcelona Lassa. A casa, davant els seus seguidors, ha aconseguit triomfs convincent­s davant rivals de l’entitat de l’Olympiacos, que comparteix liderat amb l’adversari d’ahir, Panathinai­kós o Maccabi. Però a fora és una altra cosa. La derrota d’ahir és lògica si tenim en compte l’entitat de l’equip que prepara Itoudis, però deixa mal gust de boca perquè després d’anar gairebé sempre per darrere al marcador, els blaugrana van ser capaços d’empatar a 75 quan faltaven 4m50s, moment en què van encaixar un parcial de 17-3 en què hi va haver més errors propis que encerts d’un CSKA amb molt ofici. Al Barça li va faltar fer un altre pas endavant per culminar la remuntada, encara que Moscou no és el millor lloc per pensar a sumar triomfs. En aquest escenari, les derrotes davant l’Estrella Roja, Armani i Brose Bamberg, tres matxs en què els barcelonis­tes van tenir opcions clares de victòria –en l’últim, sense anar més lluny, van arribar a tenir un avantatge de 26 punts– fan molt mal ara que arriba un desembre complicat en què qualsevol relliscada pot situar els de Sito Alonso contra les cordes quan tan sols s’haurà disputat la primera volta de l’Eurolliga.

El balanç de pilotes perdudes (15) i recuperade­s (4) va tor- nar a ser molt negatiu i malgrat que l’actitud va ser positiva quant a intensitat i caràcter (7 taps), amb això no n’hi va haver prou per sorprendre un CSKA molt segur en el seu joc. La seva mitjana, al Megasport Arena, és de 93 punts anotats i 80 d’encaixats. Ahir pràcticame­nt va quadrar aquestes xifres amb Clyburn (22 punts) i De Colo (18) molt inspirats, encara que l’aparició més sorprenent va ser la de Higgins, capaç d’aconseguir 16 punts en la segona part per acabar amb 20, més 5 rebots i 3 assistènci­es. Sergio Rodríguez, en canvi, va estar malament, però això va acabar sent una anècdota perquè van aparèixer altres jugadors per solucionar els problemes.

I van ser bastants perquè el Barça, queda dit, va estar bé. Va anar gairebé sempre a remolc, però no es va desesperar. Heurtel, engripat, ho va fer bé i Pressey no es va espantar quan més necessari era. Després de 15 bons minuts (3334),

MAL BALANÇ Els blaugrana van perdre més pilotes (15) de les que van recuperar (4) davant un rival poderós

els blaugrana van fallar en els últims minuts del segon quart (11-5) per culpa d’un parell de pilotes perdudes. La seva situació era complicada perquè Sito Alonso va rebre una tècnica a l’inici del quart final(67-58), però dos triples de Hanga –que aquesta vegada va aportar punts a més de la seva tradiciona­l defensa– i Pressey van portar l’empat a 75. Tot era possible i el botí era molt sucós per lluitar per ell. Tot i això, les possibilit­ats d’aconseguir la victòria van desaparèix­er de cop. Higgins va fer un 2 +1 i De Colo tampoc no va fallar. El nord-americà va tancar el seu festival amb 10 punts en el parcial de 17-3, que situa els catalans en una posició delicada en espera de la visita del Fenerbahçe al Palau (8/XII) i el desplaçame­nt a Madrid del dia 14. El calendari no dona treva.