La Vanguardia (Català)

Portugal, l’Iran i el Marroc, contra Espanya

Rússia aspira a organitzar un Mundial al més alt nivell per facilitar “el bon futbol”

- GONZALO ARAGONÉS Moscou. Correspons­al

La Copa del Món de futbol de l’any que ve forma part del president de Rússia, Vladimir Putin. Així doncs, no podia ser que el cap del Kremlin es quedés en segona línia un dia tan important com el d’ahir, quan es va celebrar a Moscou el sorteig de grups. El líder rus va presentar la cerimònia que es va celebrar al Palau de Congressos del Kremlin. Després, les boles repartides en vuit urnes van marcar la seva llei: a l’amfitriona Rússia li va tocar un grup assequible que va arrencar sospirs d’alleujamen­t entre les estrelles convidades; més mal parada, tot i que tampoc gaire, va sortir Espanya, que haurà de jugar el primer partit contra la veïna Portugal.

En un breu discurs, Putin va presentar dues coses: la Copa del Món i Rússia com a país. Els aficionats, jugadors i entrenador­s són amics, va subratllar. “El nostre país espera amb impaciènci­a el Mundial, i té la intenció de mantenir-lo al més alt nivell perquè els principals futboliste­s puguin posar en pràctica tota la seva mestria amb bon futbol”, va dir Putin al costat del president de la FIFA, Gianni Infantino.

També va mostrar la seva confiança que la Copa del Món deixi una empremta indeleble en els aficionats que vagin a Rússia. “Podran experiment­ar la nostra natural cordialita­t i el nostre caràcter obert, sobretot perquè els partits se celebraran a onze ciutats, així que tindran la possibilit­at d’estar a diverses regions”. Després va tenir la rèplica Infantino, que va aprofitar per donar les gràcies àmpliament: “Al senyor Putin, al Govern de Rússia, al comitè organitzad­or local, als voluntaris i, per descomptat, a tot el poble rus, que els últims set anys s’ha esforçat perquè avui estiguem tots aquí”.

Aquest va ser l’aperitiu. Els faristols de Putin i Infantino van passar, després de deu minuts de música, al

AMICS PER SEMPRE

Putin assegura que els aficionats gaudiran de la “natural hospitalit­at russa”

MISSATGE ENVERINAT

“L’Argentina no pot continuar jugant tan malament”, critica Maradona en plena gala

britànic Gary Lineker i la russa Maria Komàndnaia, els presentado­rs del sorteig.

Vuit llegendes del futbol es van encarregar de moure les boles de la sort. El rus Nikita Simoniàn, Diego Armando Maradona (Argentina), Cafú (Brasil) i Fabio Cannavaro (Itàlia) es van ocupar de les urnes amb el nom de les 32 seleccions, agrupades segons el seu potencial. El català Carles Puyol (Espanya), Laurent Blanc (França), Diego Forlán (Uruguai) i el britànic Gordon Banks eren a càrrec de les urnes que decidien el lloc de cada equip en el grup assignat anteriorme­nt.

La primera ronda, que va col·locar els vuit caps de sèrie (Rússia, Portugal, França, l’Argentina, el Brasil, Alemanya, Bèlgica i Polònia) va resultar d’allò més tranquil·la. Les emocions van saltar després, com quan Maradona va treure la bola d’Espanya i va col·locar la roja en el grup encapçalat per Portugal. Les càmeres de televisió van buscar reaccions a la graderia, on es va veure Fernando Hierro, director esportiu de la Federació Espanyola, fent cara de circumstàn­cies. Consolem-nos pensant que el primer partit del Grup B el jugaran espanyols i portugueso­s al paradís de Sotxi, a la vora del mar Negre.

Tampoc no va passar desaperceb­uda la reacció de Roberto Martínez, entrenador de Bèlgica, quan el balaguerí va veure que els havia tocat Anglaterra.

Amb la sort tirada, Lineker va relaxar l’ambient posant en pràctica el castellà que va aprendre durant la seva etapa com a barcelonis­ta (1986-1989) i va preguntar a Maradona sobre el grup de l’Argentina. El Pelusa, vestit amb una elegant corbata groga de llacet, va sortir del guió amable i va respondre: “És una zona accessible, però l’Argentina ha de millorar molt; no pot continuar jugant tan malament com ho fa”. El britànic va fer com si res i va demanar ràpidament l’opinió de Puyol sobre el Grup B. El català va destacar la importànci­a del primer partit per a la classifica­ció final del grup.

Així va acabar la part seriosa de la gala. Lineker i Komàndnaia van cedir el testimoni a la cantant Alsú i a Ivan Úrgant, un

showman a la russa entre David Letterman i el Gran Wyoming. Amb ells començaven les actuacions. I és que no només de futbol viu l’home.

 ?? ALEKSEY NIKOLSKYI / AP ?? Vladímir Putin al costat de dues llegendes de la història del futbol, Pelé i Maradona, ahir al Kremlin
ALEKSEY NIKOLSKYI / AP Vladímir Putin al costat de dues llegendes de la història del futbol, Pelé i Maradona, ahir al Kremlin

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain