La Vanguardia (Català)

Carambola a Londres

L’Atlètic ha de guanyar a Londres el Chelsea i esperar que el Qarabag puntuï a Roma

- CARLOS NOVO Madrid

Els mals resultats a la lligueta de la Champions obliguen l’Atlètic de Madrid a guanyar aquesta nit a Stamford Bridge un Chelsea ja classifica­t i esperar l’ajuda del modest Qarabag de l’Azerbaidja­n a l’Estadi Olímpic de Roma.

“No deixis mai de creure” és el mantra que Diego Pablo Simeone ha aconseguit transmetre al seu vestidor i a l’afició de l’Atlètic. Avui ho necessita i per partida doble. Els mals resultats en la lligueta obliguen l’equip matalasser a guanyar a Stamford Bridge un Chelsea ja classifica­t i esperar l’ajuda del modest Qarabag a l’Olímpic de Roma. A l’Atlètic de Madrid no li serveix de res el gran esforç de guanyar a Anglaterra si l’equip de l’Azerbaidja­n no puntua a Itàlia contra un Roma al qual la derrota el pot enviar a la Lliga Europa.

L’Atlètic tampoc pot confiar que el Chelsea l’hi posi fàcil. Si els d’Antonio Conte són segons, i atès que la resta d’equips anglesos es classifica­ran probableme­nt com a primers, la segona plaça del grup l’aparellari­a en els vuitens o amb el Besiktas o amb el Barcelona o amb el quedi primer entre el PSG i el Bayern, amb la tornada fora. Dos mals clients entre tres probabilit­ats. Massa risc. “Estem en mans del destí”, repeteix una vegada i una altra un Simeone que com a tècnic de l’Atlètic sempre va classifica­r l’equip per a la Champions, on com a mínim va arribar als quarts de final. En tres participac­ions més va arribar dos cops a la final i una a la semifinal.

Caure al desterrame­nt de la Lliga Europa suposaria per a les arques blanc-i-vermelles una pèrdua respecte a l’any passat d’entre vint i cinquanta milions, depenent d’on arribin en la segona competició continenta­l, amb final a Lió.

L’Atlètic aterra a Londres en un bon moment, després de quatre victòries consecutiv­es, la seva millor ratxa de la temporada, i amb Griezmann recuperat una altra vegada per a la causa. El francès, xiulat en el derbi, ha aixecat el cap i ha marcat quatre gols els últims tres partits, entre els quals el que va donar la victòria a l’equip contra la Reial Societat dissabte.

Després de buscar company a Griezmann tot el curs, Simeone s’ha decantat per fi per Kevin Gameiro. Si se li ha de posar un però a l’Atlètic és la baixa forma de Carrasco, així com la falta de punteria de Correa, tan bo per al desmarcatg­e com negat en la definició. L’equip va viatjar ahir a Londres amb una única absència per lesió: Juanfran. El lateral dret és per al ghanès Thomas Partey.

El Chelsea, l’únic equip capaç de guanyar fins ara al Metropolit­ano, va segon a la Premier, i arrossega també una bona ratxa. Dels últims sis partits, en va guanyar cinc i en va empatar un. Igual com Griezmann brilla amb els matalasser­s, Hazard ho fa amb els blues. A part del belga, l’altra gran amenaça del Chelsea serà un exjugador matalasser: Morata, que ja suma nou gols i quatre assistènci­es en catorze partits de la lliga.

Antonio Conte aposta en els últims matxs per una defensa de tres i un centre del camp amb cinc unitats, on l’exblaugran­a Cesc Fàbregas agafa el comandamen­t. Dos espanyols més tenen plaça fixa l’onze: Marcos Alonso i Azpilicuet­a. Pedro Rodríguez esperarà a la banqueta. El tècnic italià té dues baixes: David Luiz, amb problemes al genoll, i Charly Musonda.

 ?? RODRIGO JIMENEZ / EFE ?? Diego Simeone, ahir a l’entrenamen­t de l’Atlètic
RODRIGO JIMENEZ / EFE Diego Simeone, ahir a l’entrenamen­t de l’Atlètic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain