La Vanguardia (Català)

Albiol farà valer que és Rajoy qui frena els independen­tistes

-

Xavier García Albiol no demanarà el vot per Mariano Rajoy en aquesta campanya, però gairebé. El candidat del PP va obrir ahir a la nit la campanya a Barcelona, a la sala Bikini, i ja va mostrar les seves cartes per a les pròximes dues setmanes: treure el màxim partit a les mesures empreses pel Govern central per frenar el full de ruta independen­tista. Com a prioritat, insistirà que és Rajoy i el Govern del PP qui està aplicant l’article 155 de la Constituci­ó que restaura la normalitat a Catalunya i ajudarà la recuperaci­ó econòmica.

Els populars encaren aquestes eleccions al Parlament com una qüestió d’Estat, davant la possibilit­at d’una victòria independen­tista, i Albiol insistirà que el PP –Rajoy– és la veritable oposició a Puigdemont. El president del Govern central serà un actiu important de cara al 21-D i no només com a concepte; acompanyar­à Albiol almenys en tres ocasions: la primera, aquest divendres a Lleida. També està prevista la participac­ió de ministres i presidents autonòmics. El primer serà avui el gallec Alberto Núñez Feijóo.

Juntament amb la presència institucio­nal, el PP confia també en l’habilitat de García Albiol per empatitzar amb la gent. I han dissenyat una campanya a mida de l’exalcalde, en què hi ha molts actes de contacte amb la gent, tant en mercats com en cafeteries o centres cívics.

Albiol insistirà en la necessitat de recosir la societat i trobar vies de diàleg. I s’haurà d’abstreure dels sondejos, que només li donen disgustos. L’últim, el CIS d’ahir, que deixa al PP en últim lloc: amb un 5,8% i 7 escons. Els populars tenen vot ocult, però la caiguda electoral ve del 2015 –va passar de 19 a 11 escons– i va coincidir amb una pujada de Ciutadans, que també indiquen ara els sondejos.

 ?? ROGER PI DE CABANYES / ACN ?? Albiol ahir amb Dolors Montserrat
ROGER PI DE CABANYES / ACN Albiol ahir amb Dolors Montserrat
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain