La Vanguardia (Català)

La CUP vol unilateral­itat i avisa que només farà costat als “desobedien­ts”

- Barcelona

La CUP es nega a governar amb partits que acceptin l’autonomism­e i no desobeeixi­n l’Estat. Així ho advertia el número u dels cupaires a les eleccions del 21-D, Carles Riera, que aclaria que els anticapita­listes només governaran amb els qui apostin per l’aplicació unilateral de la república.

La CUP encara aquestes eleccions que considera “il·legítimes” com un pas previ per “materialit­zar i construir” la república: “El 22 de desembre serà com el 28 d’octubre, l’endemà de la proclamaci­ó” de la independèn­cia, que, a més, asseguren que va ser “votada l’1 d’octubre”.

Per enfortir la idea que l’1-O ja es va votar la república, els cupaires van iniciar ahir al vespre la campanya a les portes de l’Institut Jaume Balmes, un dels llocs on es van protagonit­zar les càrregues policials l’1-O. De fet, per mostrar rebuig a la violència d’aquell dia i “a la del 155”, el lema que els acompanyar­à és: “Dempeus, ens sobren 155 raons”. És un missatge amb què, més enllà del rebuig a la repressió, també volen mostrar fermesa davant els nous reptes del procés constituen­t que estan convençuts que es tirarà endavant. Sobre el diàleg amb l’Estat, els cupaires van declarar que l’únic diàleg “és sobre com pactem la nostra república”. Riera va condemnar el sistema judicial després de conèixer que dos exconselle­rs i els Jordis continuara­n a la presó: “El tribunal no és democràtic, funciona al servei de la dreta espanyola més reaccionàr­ia”. I va dir que segueixen a la presó “per no haver donat indicis de submissió a l’ordre constituci­onal”.

Avui al vespre la CUP farà un dels grans actes de campanya a Lleida, amb la número dos per Barcelona, Maria Sirvent, i la número u per Girona, Mireia Boya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain