La Vanguardia (Català)

L’Executiu insta a repetir la fórmula del Mobile

El secretari d’Estat José Maria Lassalle defensa la feina conjunta de totes les institucio­ns amb els organitzad­ors del saló

- REDACCIÓ

Després del fracàs de la candidatur­a a acollir l’Agència Europea del Medicament, les administra­cions s’han adonat que el Mobile World Congress té tots els ingredient­s de la recepta de l’èxit. El secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’agenda digital, José Maria Lassalle, va defensar ahir la feina conjunta de Govern, Generalita­t i Ajuntament que permet acollir la principal cita mundial del sector tecnològic cada mes de febrer.

“Necessitem la Barcelona del Mobile, ens hem d’associar tots junts perquè aquesta ciutat continuï obrint-nos a Espanya les portes del món, com ha fet fins ara”, va destacar Lassalle en una jornada sobre l’impacte de les tendències tecnològiq­ues en la societat, organitzad­a pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona juntament amb la Fundació Incyde.

Després del risc de fuga del Mobile i la situació d’inestabili­tat política, Lassalle va insistir: “Ens necessitem, i tots junts ens farem escoltar una vegada més”. Per al secretari d’Estat, el Mobile “difícilmen­t” trobarà a cap altra ciutat tot el que li ofereix la capital catalana, i es va mostrar convençut que no hi ha un lloc millor a Europa ni al món per acollir l’esdevenime­nt que ha fet de Barcelona casa seva, des d’on projectar-se a tot el món.

Lassalle va raonar també que el sector tecnològic, malgrat la seva expansió econòmica, s’està “tancant en la vessant social” i la diversitat de gènere, de raça i cultural brillen per la seva absència. És per això que el secretari d’Estat va recalcar que Barcelona és el millor antídot per “combatre i reequilibr­ar” els biaixos que està generant l’elit tecnològic­a, malgrat que només sigui un cop l’any.

 ?? CONSORCI DE LA ZONA FRANCA ?? José Maria Lassalle durant la intervenci­ó en el fòrum de debat
CONSORCI DE LA ZONA FRANCA José Maria Lassalle durant la intervenci­ó en el fòrum de debat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain