La Vanguardia (Català)

L’Einaudi portuguès

La nova sensació de la música contemporà­nia debuta al Festival de Jazz

-

En la seva carta de presentaci­ó es pot llegir que el músic portuguès Rui Massena és un dels pianistes, compositor­s i directors d’orquestra més referendat­s de l’última escena lírica portuguesa. Així ho certifique­n aventures musicals de perfil variat, on hi ha lloc per a la música clàssica, el soul o el hip-hop, i complicita­ts amb artistes de tendència variada com ara Josep Carreras, José Cura, Ute Lemper, Wim Mertens, Guy Braunstein o Ivan Lins, especialme­nt en l’època que va exercir de director artístic de l’Orquestra Clàssica de Madeira (2000-2012).

El vessant que, tot i així, pot cridar més l’atenció de Massena (1972) a un públic d’ampli diafragma estilístic és el que ha emprès des de fa uns anys, de tonalitats eminentmen­t mestisses. Així és com es poden definir la seva decisió de crear l’Expensive Soul Symphonic Experience, és a dir, una orquestra en què es donen la mà la música clàssica i el hiphop.

És en aquest marc de sincretism­e sonor –que es veu reflectit als seus dos recents àlbums, Solo i Ensemble, d’una insospitad­a excel·lent acollida– on cal ubicar la seva estrena avui al Voll-Damm Festival Internacio­nal de Jazz de Barcelona, en format de pianista en una ona pròxima a Philip Glass o Michael Nyman. I ho farà amb el sensible acompanyam­ent d’un quintet de corda del Conservato­ri del Liceu, amb què teixirà uns paisatges melòdics plens d’una emotivitat que remeten indefectib­lement a Ludovico Einaudi.

 ??  ?? CONSERVATO­RI LICEU. 20.30 HORES
RUI MASSENA
CONSERVATO­RI LICEU. 20.30 HORES RUI MASSENA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain