La Vanguardia (Català)

El ‘black friday’, al rescat del petit comerç

Les botigues de Comertia venen un 5% més al novembre

- AINTZANE GASTESI Barcelona

La gran campanya comercial del

black friday, celebrada a finals de novembre, ha suposat una injecció d’ingressos i optimisme per al sector comercial català. Segons l’Indicador de Retail de Comertia, principal associació d’empreses del sector a Catalunya, les vendes van augmentar un 5% durant el mes de novembre. La dada reverteix la caiguda registrada a l’octubre, quan les vendes van patir un descens del 4,6%, el primer en més de quatre anys, que va afectar principalm­ent els sectors de moda i complement­s. Una caiguda que el president de Comertia, Joan Carles Calbet, considera “una excepció, en la qual la confluènci­a de diferents factors puntuals va afectar directamen­t el consum”.

A Barcelona, on la caiguda de les vendes va ser d’un 8,2% durant el mes d’octubre, es van recuperar un 3% al novembre.

Aquest any, gairebé el 70% de les empreses de l’associació comercial van participar en el black friday, mentre que un 32% també van participar en la campanya del ciberdillu­ns. Segons les dades recollides per l’Indicador del Retail de Comertia, el

Gairebé el 70% de les empreses de l’associació comercial van participar en el ‘black friday’

88% dels empresaris preveuen que la campanya de Nadal serà “bona o molt bona”.

Les vendes del novembre també han millorat les previsions de contractac­ió per a la campanya, quan un 30% de les empreses preveuen contractar personal. En total, es firmaran uns 250 contractes nous.

Per sectors d’activitat, els que van registrar millor comportame­nt durant el mes de novembre són els d’equipament de la llar (9%), restauraci­ó (5,6%), alimentaci­ó (5%) i moda (4%). “Les vendes del novembre certifique­n una recuperaci­ó moderada del consum i tornar a nivells de creixement de l’agost i el setembre”, va dir Calbet.

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Compres a Barcelona
ÀLEX GARCIA / ARXIU Compres a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain