La Vanguardia (Català)

Els comuns pugnen per no desaparèix­er entre els dos blocs

- GEMMA SAURA

Xavier Domènech va reivindica­r l’“orgull” de no pertànyer a cap dels dos blocs confrontat­s a Catalunya, als quals va acusar d’utilitzar cínicament la confrontac­ió per guanyar la Generalita­t com un “botí” i de no tenir solucions per a Catalunya. “Puigdemont vol que perdi el bloc d’Arrimadas. Arrimadas vol que perdi el bloc de Puigdemont. Nosaltres som els únics que volem que guanyi Catalunya”, va llançar el candidat de Catalunya en Comú-Podem al Vendrell.

Domènech va apujar ahir el to, potser perquè la campanya avança i els sondejos no milloren. Els comuns es veuen arrossegat­s a la irrellevàn­cia en una campanya cada vegada més polaritzad­a. Ahir va visitar Tortosa i el Vendrell, “unes terres castigades per la crisi i massa vegades oblidades pel poder”, va recordar el líder de CatComú. El Baix Penedès, concretame­nt, té la taxa d’atur més alta de Catalunya (17%) i els comuns volen apel·lar a aquesta gent que sent que el procés “els ha deixat enrere”, com va dir la regidora municipal de Catalunya Sí que es Pot, Verónica Moreno. Domènech es va rebel·lar davant l’etiqueta d’“equidistan­ts” que els llancen des dels dos costats. “No som els equidistan­ts ni ho hem estat mai. Som nosaltres els que ens impliquem fins al final per evitar les retallades, els que ocupem carrers i places”.

Com ha fet en tots els seus mítings des que va començar la campanya, el líder dels comuns va criticar Marta Rovira i Inés Arrimadas perquè en el cara a cara amb Jordi Évole no van saber donar la taxa d’atur o el nombre de víctimes per violència de gènere. Es va preguntar com poden recosir el país si l’han oblidat.

En l’acte també hi va participar Pablo Echenique, secretari d’Organitzac­ió i Programa de Podem, que va voler acompanyar l’única cap de llista del seu partit, Yolanda López, número u a Tarragona. Echenique va arremetre una vegada i una altra contra “els que s’emboliquen en banderes per ocultar que no tenen solucions”.“Nosaltres, sense cridar, sense embolicar-nos en banderes, sense agredir, tenim una solució, la que defensa la majoria del poble català: un referèndum pactat i amb garanties”.

En el to que el caracterit­za, el líder de Podem va concloure amb un missatge per a independen­tistes i constituci­onalistes: “No sou patriotes, sou un perill per a aquest país. Aquestes banderes no són vostres, són del poble i no us les mereixeu. Deixeu-les anar i no les torneu a agafar”.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain