La Vanguardia (Català)

Ciutadans es llança a buscar el diputat del PP a Lleida

- IÑAKI ELLAKURÍA

Al marge de la província de Barcelona, on més escons estan en joc el 21 de desembre, la de Lleida ha estat assenyalad­a com a prioritàri­a per les forces constituci­onalistes en les seves aspiracion­s de sumar més diputats que en els comicis del 2015.

Ciutadans veu factible conservar els seus dos escons lleidatans i els sondejos de què disposa li donen moltes possibilit­ats d’aconseguir un tercer en aquesta cita electoral, en detriment d’un Partit Popular català que perdria el seu únic diputat per aquesta demarcació. La guerra entre Cs –que també resta vots al PSC- i el PP és total. Ahir van coincidir a la ciutat de Lleida sengles actes electorals protagonit­zats per Inés Arrimadas i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

Davant d’unes 400 persones –el local escollit per Cs va tornar a quedar petit– Arrimadas va fer una crida a la mobilitzac­ió i va assegurar: “Som a un sol escó de vèncer l’independen­tisme”. Si no, va avisar, Puigdemont i Junqueras tornaran a la via unilateral i al xoc frontal amb l’Estat. Acompanyad­a pel candidat per Lleida, Jorge Soler, Arrimadas va subratllar en la seva intervenci­ó la importànci­a de Lleida per tenir opcions reals de lluitar per la Generalita­t. “Som molt a prop del tercer diputat; que no es quedi ni un sol vot a casa”, va demanar.

Entre les seves propostes per a aquesta província, impulsar el canal Segarra-Garrigues i defensar al cor d’Europa els interessos dels agricultor­s, que, va avisar, estan en perill pel procés independen­tista. “Si surt d’Europa com vol Puigdemont, es perdran 163 milions d’euros en ajudes”, va assegurar.

 ?? MERCÈ GILI ?? Inés Arrimadas ahir en un míting a la Seu Vella de Lleida
MERCÈ GILI Inés Arrimadas ahir en un míting a la Seu Vella de Lleida
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain