La Vanguardia (Català)

El líder de ‘La Manada’: “Tots vam fer el que volíem”

L’acusat diu que la denunciant va estar “participat­iva”

- Bilbao

“En aquell moment tots fèiem el que volíem”. La frase d’un dels acusats de la violació en grup dels Sanfermine­s inclou la jove i fa referència al que va passar a dins del portal on van tenir lloc uns fets en què, a més, assegura que la denunciant va estar “participat­iva”. En la seva declaració davant el jutge, filtrada íntegramen­t per El Mundo, l’acusat indica al seu torn que la dona arriba a “prendre la iniciativa”, testimoni oposat al d’ella i que xoca amb les valoracion­s dels vídeos fetes per la policia.

Aquest membre de La Manada va ser el primer que es va posar en contacte amb la jove al banc de la plaça del Castillo, a les 2.50 h. Segons la seva versió davant el jutge, després de parlar de música, futbol i tatuatges, la conversa, a la qual s’anaven afegint els altres quatre acusats, va adquirir un “caràcter sexual”.

“Qui t’agrada més de nosaltres? Amb qui te n’aniries? –explica que li va preguntar ell– Ens va dir que tots li semblàvem superatrac­tius”. “Però bé, te n’aniries amb dos?”, li va demanar. “Textualmen­t, va contestar: ‘Amb dos, amb cinc, amb els que se’m posin al davant’”, subratlla, unes paraules negades en tot moment per la jove denunciant.

Només set minuts després de coneixe’s, el grup se’n va del banc. La denunciant va explicar que, després de comunicar-los que se n’anava a adormir al cotxe, ells li van dir que l’acompanyav­en. “Això no va passar pas”, assegura aquest acusat, i indica que en aquell moment van a buscar un lloc per mantenir relacions en grup. Van parlar amb ella per buscar un lloc?, pregunta la fiscal. “Sí”, respon.

Com en la seva primera declaració, l’imputat indica que primer van entrar a les escales del bar Txoko però que, com que hi havia gent, van descartar el lloc. Després van anar fins a l’hotel Europa, on, segons va explicar el porter, van demanar una habitació “per cardar”.

Llavors el grup continua el camí en direcció a la zona on estava aparcat el cotxe de la denunciant. Pels imputats, però, això és una casualitat perquè només estaven buscant un lloc per a les relacions. Sobre si els cinc van parlar amb ella durant el trajecte fins al portal, aquest acusat diu que “juraria que sí”.

Les càmeres de seguretat mostren que tots sis van disgregats en tres grups de dos, escalonats en distàncies d’uns deu metres. Per l’acusació això demostra que en cap moment no es va parlar de sexe ni res més en grup perquè gairebé des que abandonen el banc no van junts en cap moment.

La declaració de l’acusat incideix també en l’entrada al portal perquè va ser ell qui, després de veure una veïna accedint a l’edifici, supera la jove i un altre dels seus amics corrent i aguanta la porta. “Vaig pujar al primer o al segon i vaig esperar un temps que la veïna se n’anés”, explica.

Després de negar que la jove entrés agafada dels braços i explicar les fel·lacions i penetracio­ns sense preservati­u que es produeixen allà, assegura que no recorda si en algun moment li pregunten a ella si s’ho estava passant bé, tot i que argumenta que va ser “totalment consentit”, identifica “gemecs” i fins i tot que ella diu “folla’m” a un dels acusats.

L’acusat es ratifica en la seva declaració prèvia, en la qual va assegurar que “ella deia el que volia i era participat­iva al cent per cent”, tot i que en els vídeos no parla en cap moment i ni tan sols obre els ulls.

“A mesura que vam anar ejaculant, ens en vam anar”, explica en la seva declaració, en què, després que li preguntin per què la van deixar abandonada al portal i ni tan sols se’n van acomiadar, respon “doncs no ho sé”.

Respecte a la gravació dels vídeos, assegura que no recorda si li van dir que l’estaven gravant però que “era evident”. Del robatori del mòbil de la jove –admès pel guàrdia civil– diu a més que no en va saber res fins que van ser a la presó.

“A mesura que vam anar ejaculant, ens en vam anar”, explica un dels imputats en la seva declaració

 ?? VILLAR LOPEZ / EFE ?? Un cotxe de policia trasllada dos dels acusats després de l’última sessió del judici
VILLAR LOPEZ / EFE Un cotxe de policia trasllada dos dels acusats després de l’última sessió del judici

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain