La Vanguardia (Català)

Les estrelles no callen davant l’assetjamen­t

Una vintena d’intèrprets fan un vídeo de conscienci­ació

-

L’endemà que Time designés persona de l’any totes les dones, i uns quants homes, que s’han atrevit a denunciar que han estat víctimes d’assetjamen­t sexual –“The silence breakers” (els que han trencat el silenci)– una altra destacada publicació nord-americana, la revista de moda i societat W, dedica també un ampli article del seu últim número a l’afer amb el titular “Per què el 2017 ha estat l’any que tothom ha parlat?”, i alhora ha promogut un vídeo de conscienci­ació sobre el problema protagonit­zat per prop d’una vintena d’estrelles de Hollywood.

És un vídeo en blanc i negre de 40 segons i realitzaci­ó senzilla, però de missatge contundent. Mirant a càmera, els actors es limiten a repetir amb fermesa: “I will not be silent” (jo no em quedaré en silenci, o jo no callaré), una crida perquè tothom qui pateixi abusos o sàpiga que una altra persona en pateix ho denunciï. Tots els actors apareixen per separat tret d’Emma Stone i Jennifer Lawrence, que tanquen el vídeo juntes: “Ella no callarà”, diu Stone, i Lawrence li replica assenyalan­t-la: “I ella tampoc”. L’eslògan es pronuncia en anglès tret d’una vegada, quan el diuen en castellà entre Salma Hayeck i l’actriu transgèner­e xilena Daniela Vega, que dijous va guanyar el guardó a millor actriu en els premis Fénix de Cinema Llatinoame­ricà amb Una dona fantàstica.

Altres estrelles que hi participen són Nicole Kidman, Margot Robbie, Jessica Chastain, Diane Kruger, Michelle Williams, Saoirse Ronan, Gal Gadot, Jake Gyllenhall, Andrew Garfield, Robert Pattinson o Timothée Chalamet. / Redacció

 ?? W MAGAZINE ?? Emma Stone i Jennifer Lawrence en el vídeo promogut per la revista W
W MAGAZINE Emma Stone i Jennifer Lawrence en el vídeo promogut per la revista W
 ??  ?? De dalt a baix: Nicole Kidman, Jake Gyllenhall i Salma Hayek
De dalt a baix: Nicole Kidman, Jake Gyllenhall i Salma Hayek
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain