La Vanguardia (Català)

En terres de Ponent

La Guspira, rural i cosmopolit­a alhora

-

Linyola queda a prop de Mollerusa, en plena comarca del Pla d’Urgell. Les terres de Ponent, ho hem vist aquests dos últims anys, es posen al dia oferint cuines amb molt de mèrit i inesperade­s sorpreses.

Aquest nou restaurant, al centre del nucli urbà de Linyola, és el nostre últim descobrime­nt. La Boscana, a Bellvís, va ser l’anterior i, juntament amb el divertit i planer La Cava, a Tàrrega, s’arrodoneix amb un trio d’asos, caracterís­tic d’aquesta part de les terres de Lleida.

Tots enllacen amb el terroir sense complexos, amb un consum majoritari de proximitat, com fa Jordi Vidal, xef i propietari del petit hotelet i restaurant de La Guspira.

Fa uns anys el nostre xef va començar la seva carrera compatibil­itzant la cuina al Coure amb les classes a l’Escola de Restauraci­ó de Lleida. Una formació pulcra, de molt esforç i pocs aplaudimen­ts. Amb aquests honors, Jordi Vidal es mou en el seu actual local amb una carta de menús. Confia que aquesta forma de sostenibil­itat culinària li permetrà tancar les taules amb una oferta precisa, estudiada i servida a ritme atlètic.

Vam començar per una delicada crema tèbia de coliflor amb salmó marinat, unes cruixents croquetes de pollastre de corral amb kimchi (salsa coreana) i uns tendres cors de carxofa acompanyat­s de fulles d’espinac i botàriga. Plats treballats amb tendresa i honestedat.

Vam entrar a la segona part del menú amb els espectacul­ars rigatonis farcits de llebre, el perfecte roast beef de vaca vella amb tàperes i la deliciosa costella de porc celta caramel·litzada, amb salsa agredolça. Tot propostes equiparabl­es a cuines de més nivell. Vam tancar amb unes suggeridor­es postres de pastanaga i mascarpone i amb un assortimen­t de textures de xocolates.

Un menjar ben elaborat, de notable profession­alitat, servit a bon ritme i a preu competitiu.

Gran mèrit, el d’aquest xef, que segur veurem progressar els pròxims anys i que, de moment, al seu restaurant de Linyola, mereix una obligada visita.

 ?? MERCÈ GILI ?? Jordi Vidal, cuiner i propietari del restaurant La Guspira de Linyola
MERCÈ GILI Jordi Vidal, cuiner i propietari del restaurant La Guspira de Linyola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain