La Vanguardia (Català)

‘Clásicos y reverentes’ busca nous valors de la música clàssica a La 2

Els candidats que superin les proves actuaran a l’orquestra de RTVE

-

El format del concurs de talents arriba a la música clàssica. Demà diumenge a les 12 hores arrenca a La 2 Clásicos y reverentes, un concurs nou en què participar­an joves talents capaços d’actuar amb l’Orquestra Simfònica RTVE en un gran concert amb algunes de les obres més emblemàtiq­ues de la història de la música clàssica universal. Al capdavant del tribunal de les finals del programa hi ha el director titular de l’Orquestra Simfònica RTVE, Miguel Ángel Gómez-Martínez, que també dirigirà la gran gala final.

L’espai està presentat per Sheila Izquierdo i disposa d’un jurat especialit­zat que s’encarregar­à de la selecció i que està format pel mestre Ramón Torrelledó, la violinista Judith Mateo, el subdelegat artístic de l’orquestra i cor de RTVE, Albert Batalla, i el periodista Màxim Prada.

Durant els deu primers programes de l’espai passaran pel plató cinquanta candidats prèviament escollits en un procés d’audicions similar al que es fa servir en una orquestra profession­al. Dels cinc concursant­s de cadascun d’aquests programes, dos seran eliminats en la primera part de l’espai, en què hauran d’interpreta­r una obra de la seva lliure elecció. Els tres selecciona­ts rebran una classe magistral amb tres professors de l’orquestra de RTVE i interpreta­ran una peça obligada. D’aquests, només un –excepciona­lment dos, en cas d’empat– passarà a les semifinals. De les semifinals en sortiran els selecciona­ts per participar a la gala final, que serà presentada per Anne Igartiburu.

Una delegació de la comissió artística de l’orquestra, encapçalad­a pel mestre Miguel Ángel GómezMartí­nez, triarà els candidats que consideri d’un nivell artístic suficient per interpreta­r música amb l’orquestra i cor de RTVE a la gala final, en la qual interpreta­ran un repertori de música clàssica que ha estat utilitzada en bandes sonores cinematogr­àfiques.

 ?? RTVE ?? El jurat del nou programa que s’estrena demà a les 12 hores
RTVE El jurat del nou programa que s’estrena demà a les 12 hores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain