La Vanguardia (Català)

Arenes movedisses

Malgrat els títols recents, al Reial Madrid hi ha intranquil·litat

- Barcelona

Zinédine Zidane no veu amb bons ulls el mercat d’hivern, tot i que, curiosamen­t, la seva arribada a la banqueta del Reial Madrid es va produir el 9 de gener del 2016 en substituci­ó de Rafa Benítez, el destí del qual havia quedat segellat poques setmanes abans amb el 0-4 del Barça al Bernabeu. Amb el francès al capdavant el conjunt madridista ha encadenat dues Lligues de Campions consecutiv­es i també ha guanyat la Lliga passada en una etapa triomfal que s’ha diluït en l’actual campionat de lliga. On fins fa poc hi havia eufòria ara hi ha preocupaci­ó pel futur immediat, una sensació que podria obligar el club blanc a moure fitxa immediatam­ent.

Si el Madrid s’hi anima, cosa que ara mateix sembla molt probable, l’arribada d’un porter es dona per segura. La situació física de Keylor Navas no és idònia i el rendiment de Kiko Casilla no ha estat l’esperat, amb alguna errada clamorosa, com la que va representa­t el 2-2 del Màlaga al Bernabeu en

El mal inici de Lliga ha creat malestar, i ja es parla de Kepa, David Luiz o Icardi

una rematada llunyana del Chory Castro que es va escapolir entre els braços del porter. El Madrid va acabar guanyant aquell partit, però el debat sobre la porteria continua viu. En aquest escenari, l’elegit és Kepa Arrizabala­ga (23 anys), que ha destacat sota els pals de l’Athletic malgrat que la temporada dels bilbaïns no està sent bona. Sense anar més lluny, el passat cap de setmana va deixar la porteria a zero en la visita madridista a San Mamés, en un partit en què va aturar xuts de Cristiano Ronaldo, Kroos i Marcelo.

Les dificultat­s en la defensa blanca han estat notables aquestes setmanes. Varane i Vallejo han estat fora de combat i fins i tot trontolla Ramos, amb el nas trencat després del cop rebut per Lucas Hernández en el derbi. A la capital espanyola s’especula amb el brasiler David Luiz, que no compta per a Antonio Conte al Chelsea, però el seu fitxatge no li permetria disputar la Lliga de Campions. També es parla de Bonucci, que va deixar el Juventus a l’estiu per anar-se’n al Milan. Tots dos tenen molta experiènci­a.

Amb Bale sovint de baixa a causa dels seus constants problemes musculars i Benzema i Cristiano sense veure porteria amb assiduïtat a la Lliga, es troba a faltar Morata. Una reacció lògica perquè el davanter, ara al Chelsea –després del pagament de 80 milions–, va resoldre diverses paperetes la temporada passada. Aquí els rumors situen Icardi (24 anys) de blanc, si bé el davanter de l’Inter diu que són “ximpleries”. Aquest curs ja ha marcat 16 gols en 15 partits a la Serie A.

Tot i que fitxar al gener no és mai un bon símptoma, el Reial Madrid ho ha fet amb molt d’encert en algunes ocasions. Marcelo i Higuaín són els representa­nts més il·lustres de la llista. El defensa brasiler, que va arribar el 2006, encara és decisiu al lateral esquerre, mentre que el davanter argentí va marcar 123 gols en set temporades abans de marxar a Itàlia. Altres noms recents són Diego López (ara a l’Espanyol), Adebayor, Huntelaar, Lass Diarra, Lucas Silva i Gago.

 ?? MIGUEL TOÑA / EFE ?? L’abraçada entre Kepa (de cara) i Keylor Navas en l’últim Athletic-Madrid
MIGUEL TOÑA / EFE L’abraçada entre Kepa (de cara) i Keylor Navas en l’últim Athletic-Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain