La Vanguardia (Català)

Núvols negres a l’horitzó

El Barça pateix la setena derrota i el seu futur a la competició és molt complicat

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Barcelona Lassa Fenerbahçe No és casual que el Fenerbahçe guanyés l’últim títol de l’Eurolliga. Alguns dels seus millors jugadors (Bogdanovic, Udoh o Dixon) ja no hi són, però el conjunt que dirigeix Obradovic continua sent temible. La seva enorme defensa a partir del minut 10 li va garantir ahir la victòria contra un Barcelona Lassa que va anar clarament de més a menys i queda molt tocat en la competició quan encara queden 19 partits per disputar. Obligat a reaccionar, el calendari no convida a l’optimisme amb visites a Madrid, Vitòria i Moscou (Khimki) abans que acabi el mes. Es tracta d’un escenari difícil per a un equip feble com és el barcelonis­ta quan hi ha problemes.

Alguna cosa no quadrava en el guió, però el Barcelona va trencar tots els esquemes en un primer quart trepidant en què va anotar els cinc triples que va intentar (7/19 al final) i va passar per sobre del vigent campió de l’Eurolliga. I és que quan els blaugrana estan inspirats, l’espectacle visual és molt atractiu, començant per la rapidesa del seu joc i acabant pel poder de Séraphin, que va regalar dues esmaixades marca de la casa als aficionats que gairebé omplien el Palau. Gairebé, perquè el ple absolut és molt difícil si no és el Reial Madrid el visitant.

No era normal que els barcelonis­tes ja tinguessin 28 punts al minut 10 davant un adversari amb la millor defensa de la competició –70 per matx–. I, esclar, el partit va fer un gir radical de seguida quan la intensitat turca va anar en augment. Pressey va col·locar el 31-24 amb un 2+1 en l’inici del segon quart, però a partir d’aquí el bloqueig blaugrana va ser notable. Cinc minuts sense anotar van donar ales al Fenerbahçe, que va recuperar la iniciativa amb un parcial de 0-8 culminat per una cistella de Thompson. Quedava molt partit, però el problema era que la diferència entre l’aportació del quintet titular del Barça i els jugadors que van anar apareixent era massa gran. I quan els triples van deixar d’entrar –0/6 del minut 10 al 20–, l’avantatge local es va anar esfumant. Al descans, 38-39, però la sensació era que el Fernerbahç­e difícilmen­t es deixaria tornar a sorprendre.

Va ser així. Al Barça li va costar molt d’anotar –23 punts del minut 10 a 30 contra els 28 inicials– i ja no va tornar a estar al davant contra un rival molt ben dirigit per Wanamaker i Slukas. Un bloc sense fissures, amb els papers molt ben definits i desig de continuar guanyant. Els blaugrana, en canvi, van acabar trasbalsat­s, protestant molt –Sito Alonso va ser sancionat amb una tècnica– i veient com l’avantatge visitant pujava fins al 63-80 molt a prop del final. El Reial Madrid, també ferit, l’espera dijous que ve al WiZink Center.